Casado diu que la decisió del TSJM deixa Illa en una situació “pràcticament insostenible”

El líder del PP acusa el ministre de Sanitat d'atacar Madrid per motius "partidistes"

El líder del PP, Pablo Casado, ha celebrat aquest dijous la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) de tombar el confinament perimetral de Madrid i nou ciutats més de la Comunitat, i ha afirmat que el rebuig judicial deixa el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una situació “pràcticament insostenible”. Casado ha afirmat que Illa ha actuat amb motivacions “polítiques i partidistes” coincidint amb “una campanya electoral a una altra Comunitat”, en referència a Catalunya, i ha acusat el ministre d’haver generat “por” als ciutadans.

En un acte a Toledo, el líder del PP ha retret a Illa que no hagi actuat amb “lleialtat institucional” i no hagi fet cas als “criteris científics”. Ha afirmat que les mesures impulsades pel govern de la Comunitat de Madrid han permès reduir la pressió a les UCI, mentre que el tancament perimetral ha fet “mal” a l’economia i “ha hagut de venir un tribunal a corregir-lo”.

El líder del PP ha afirmat que la seva formació té la “mà estesa” per modificar el marc jurídic mitjançant una modificació de la llei, tot i que seguidament ha criticat de nou el Ministeri de Sanitat. “S’ha llançat un missatge de falsa confiança als espanyols per ara dir que som culpables de la propagació, i demano polítiques serioses i que cap ministre ataqui una Comunitat Autònoma per una campanya electoral a una altra Comunitat”, en referència a Catalunya.

Nou comentari