Casado va conèixer la inhabilitació de Junqueras abans que la JEC ho comuniqués formalment

El líder del PP, Pablo Casado, va conèixer la decisió de la Junta Electoral Central d’inhabilitar Junquera com a eurodiputat abans que se li comuniqués formalment. Arran de la petició d’informació ciutadana, la JEC ha fet públic que la sessió del 3 de gener on es va adoptar la decisió va acabar a les vuit del vespre i que ho va comunicar, via correu electrònic, a les diferents formacions polítiques. Concretament, al PP li van remetre a les 20.37 hores. Just una hora abans que Casado publiqués una piulada on ho donava per fet. “A cada sessió dels separatistes respondrem amb la fermesa de l’Estat de Dret”, afegia. Més País ha denunciat davant de l’organisme el cas i ha demanat una investigació.

La Junta Electoral Central va facilitar la informació amb data 26 de febrer. Al document detallava que no s’havien mesures perquè no s’havia formalitzat cap “queixa o reclamació” al respecte.

Aquest dimarts, pocs dies després de la resposta de la JEC, Més País ha presentat una denúncia on demana una investigació sobre la presumpta filtració i que “en cas que existeixi una acció sancionable” s’incoï un procés sancionador “contra tots els involucrats”. En aquest sentit, afegeix que si es tracta de membres de la JEC, se’ls “separi de l’òrgan, en base a l’article 16 de la LOREG”.

La formació d‘Íñigo Errejón manté que la JEC, “com a àrbitre suprem del nostre procés electoral”, ha de defensar la “igualtat de totes les parts en els processos electorals, així com en la relació dels diferents membres electes”.

“La situació aquí senyalada posa en dubte la igualtat i, per això, el descrèdit que pateix la Junta Electoral Central, com a institució, pot ser irreparable en cas que no s’identifiqui la forma a través de la qual el PP va gaudir d’un tracte de favor”, remarquen a l’escrit.

Nou comentari