El president del PP, Pablo Casado, ha acusat el govern espanyol d’esta arribant a “nivells de desvergonyiment preocupants” i ha avisat el vicepresident segon, Pablo Iglesias, que “ja no és un tertulià” i “no pot parlar en aquests termes de la integritat jurisdiccional de la justícia espanyola”. “I el més greu és que Sánchez el va avalar en lloc de criticar”, ha dit sobre les declaracions d’Iglesias on afirmava que els tribunals europeus van “humiliar” la justícia espanyola. Casado també ha confiat que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) declararà aquest dijous a la tarda que Dolores Delgado “no reuneix els requisits” per ser fiscal general de l’Estat. Segons el líder dels populars, l’exministra de Justícia no té la “imparcialitat” que requereix el càrrec i ha considerat “gravíssim” que el president de l’executiu, Pedro Sánchez, hagi proposat el seu nomenament.

El ple del CGPJ es reuneix aquesta tarda per abordar el nomenament de Delgado sobre el qual ha d’emetre un informe no vinculant sobre la seva idoneïtat per ocupar el càrrec. A banda, sobre les declaracions d’Iglesias, el poder judicial va emetre un comunicat en resposta demanant “responsabilitat institucional” per evitar la “utilització política” de la justícia i Moncloa va contestar emetent un comunicat dient que és un “deure de tothom” posar “al dia” els òrgans de govern de la justícia per evitar el “bloqueig”.

En una atenció als mitjans aquest dijous al matí, el líder de l’oposició ha dit que mentre Sánchez vol “desjudicialitzar la política”, el PP vol “despolititzar la justícia” i l’ha acusat de fer una “instrumentalització institucional” de la justícia i altres institucions. “Que ataquin la justícia és francament preocupant”, ha dit. D’altra banda, preguntat pel suplicatori de Carles Puigdemont i Toni Comín, procediment que ja ha iniciat l’Eurocambra, Casado ha dit que la “immunitat no és impunitat” i ha dit que el més important és “saber de quin costat està el govern de Sánchez”, si de l’independentisme o de la justícia espanyola.

Nou comentari