Casado ara es distancia de Vox i demana als afiliats que s'allunyin de plantejaments "demagògics" o "pamfletaris"

Crida ara a no utilitzar "ni el llenguatge ni els recursos de l'antipolítica" i "reivindica" que el PP és "un partit de centre-dreta"

 

Vint-i-quatre hores després de la investidura de Juanma Moreno amb els vots de Cs i Vox a la Junta d'Andalusia, el líder del PP, Pablo Casado, ha enviat a tots els afiliats de la seva formació una carta prèvia a la Convenció d'aquest cap de setmana on els demana que s'allunyin de plantejaments "dogmàtics" o "pamfletaris". A la missiva, que apel·la a la "prudència" i a "l'esperit de la concòrdia", Casado assegura que la seva formació "rebutja l'extremisme i la polarització" sense renunciar a "millorar el que cal millorar". Casado crida ara a no utilitzar "ni el llenguatge ni els recursos de l'antipolítica" i diu que cal "reivindicar" que el PP és "un partit de centre-dreta". Ha enviat la carta a un dia de l'inici de la convenció a la que participaran –sense coincidir- els expresidents del partit José María Aznar i Mariano Rajoy, en una fita que segons els populars ha de servir per aglutinar el partit i totes les seves veus a l'entorn de la nova direcció.

 

A la carta, Casado adverteix que el trencament del bipartidisme ha de ser motiu de "reflexió" perquè "la fractura i la polarització" sumades a "les divisions i la manca d'experiències de vida compartides" estan duent Espanya "a un procés invers al que va protagonitzar durant la nostra Transició" que cal "aturar i revertir". Casado també dedica un paràgraf a l'independentisme per recordar que cal no "remunerar la il·legalitat o la deslleialtat ni efectiva ni simbòlicament", però en aquesta ocasió parla de les condicions que ha de tenir el "diàleg" que s'ha de cenyir "sempre a l'afirmació categòrica de la llei". "La llibertat i totes les seves garanties legals han d'anar sempre abans que qualsevol diàleg, perquè en cas contrari es perd el principi mateix de la nostra civilització política", diu. 

 

 

En aquest sentit, i a continuació, aposta per fer "aliances positives" i "constructives" i "posar punt i final a les coalicions d'electors vinculats per rebuigs, fòbies i desafectes prèviament esperonats, i aliances negatives". "Avui és necessari mirar cap al futur", diu i "crear una gran corrent d'opinió nacional" que "resolgui el dilema reforma o ruptura a favor de la refrma, la concòrdia i la igualtat". 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?