Casado acusa Catalunya de gastar diners en ambaixades i funcionaris

El líder del PP assegura que "l'efecte capitalitat no existeix" i hi ha una "competència fiscal sana" entre comunitats

El líder del PP, Pablo Casado, ha defensat aquest dilluns en una entrevista a Antena 3 el model fiscal de Madrid, i ha acusat Catalunya de queixar-se quan “el que hauria de fer és reduir la despesa supèrflua en ambaixades i sous públics” perquè “està molt per sobre de la despesa de les CCAA on governa el PP”. Segons Casado, “l’efecte capitalitat de Madrid no existeix”, i el que hi ha és una “competència fiscal sana” que “és positiva sobretot pels ciutadans”. Malgrat les rebaixes fiscals de Madrid, segons Casado, la capital espanyola “recapta més i contribueix més a la caixa de solidaritat”. “Madrid contribueix 23.000 MEUR a la solidaritat territorial, de què es queixa Catalunya o millor dit els independentistes?”.

Casado veu “lògic” rebaixar impostos. “No hi ha un paradís fiscal a Madrid, sinó un infern fiscal a les CCAA on governa el PSOE o els nacionalistes”, ha afirmat el líder del PP, que ha afirmat que una “harmonització” fiscal aniria en contra de l’autonomia de les comunitats. En aquest marc ha defensat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida, i ha negat que Ayuso sigui deslleial amb la direcció del partit. “La meva relació amb Ayuso és excel·lent“.

Segons Casado, Ayuso va “fenomenal” al PP. “Aquest és el model que volem” i el PP “està unit” i Ayuso i Almeida “són lleials amb la direcció nacional”. Casado també ha afirmat que el PSOE “s’ha convertit en el partit sanchista” i ha apel·lat als barons del PSOE que “volen moderació”. “Sánchez ha elegit socis i a sobre pretén dir que la culpa és des altres”, ha sentenciat.

Nou comentari