Cs i PSC insten Torrent a presentar un candidat

Carrizosa creu que s'han d'admetre les candidatures encara que no tingui garantits els suports necessaris

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que presenti un candidat a la presidència al ple del Parlament en el termini de deu dies per “respecte a la llei i al parlamentarisme“. En declaracions a Rac1, ha defensat que l’article 4.2 de la llei de presidència no estableix que el candidat hagi de tenir garantit el suport necessari i ha afegit que no volen deixar en mans de Torrent “dir que no han pogut trobar un candidat i demorar aquesta declaració fins que els partits independentistes vulguin“. Carrizosa no ha aclarit si es presentarà com a candidat perquè diu que primer vol parlar amb la resta de forces polítiques i mirar de fer una coalició constitucionalista per a les eleccions.

Torrent ha de fer allò que li diu la llei textualment: el president del Parlament ha de presentar un candidat al ple en el període de 10 dies. Si la llei diu que el rellotge s’ha de desbloquejar d’una manera determinada, buscar altres fórmules és estrany. És més aviat una qüestió de respecte a la llei i al parlamentarisme”, ha insistit Carrizosa.

Per altra banda, el PSC ha demanat a Torrent que proposi un candidat en el termini de deu dies o que ho comuniqui al ple si conclou que cap candidatura és viable, i així es faci córrer el rellotge de cara a les eleccions. El president del grup parlamentari dels socialistes, Miquel Iceta, i la portaveu, Eva Granados, s’han adreçat per carta a Torrent. Sol·liciten que proposi el candidat amb més suports o que, en cas que arribi a la conclusió que és inviable cap candidatura, dins del mateix termini de deu dies ho comuniqui al ple o “adopti la mesura que estimi adient i al faci pública“, tot atorgant-li la categoria “d’acte equivalent a la primera votació d’investidura fallida”.

Nou comentari