El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carrizosa veu “indignant” que Torra no vagi a la conferència de presidents
  • CA

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha qualificat “d’indignant” i “increïble” que el president de la Generalitat, Quim Torra, no vagi a la conferència de presidents autonòmics de divendres a la Rioja. En roda de premsa telemàtica, Carrizosa ha acusat el president català d’avantposar “criteris separatistes radicals” i la “fòbia” a la Casa Reial per davant de la salut dels ciutadans. En aquest context, ha avançat que aquest mateix dijous enviarà una carta a Torra per demanar-li que la setmana que ve convoqui tots els grups parlamentaris per explicar la gestió de la pandèmia. Segons Carrizosa, s’han de reactivar aquestes reunions perquè “el virus no se’n va de vacances”, sinó que es quedarà a Catalunya.

Carrizosa ha declarat que el seu partit està “fart” de tenir uns governants “que es preocupen més de les fòbies contra Espanya que de la salut dels ciutadans” i ha insistit que, davant d’aquesta situació, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “ha de prendre el control“. De fet, la lamentat el “silenci” de Sánchez i que ni tan sols hagi respost la carta de Cs en què li reclamaven que intervingués en la gestió de la pandèmia de Catalunya.

El president de Cs al Parlament ha demanat a Torra que rectifiqui la seva decisió de no anar a la conferència de presidents i li ha retret que posi “condicions” per parlar de la salut dels ciutadans. D’aquesta manera s’ha referit al fet que el president català rebutgi el fòrum multilateral però li demani una trobada telemàtica “de president a president” a Sánchez.

Carrizosa ha recordat que s’han celebrat dues reunions per la pandèmia amb Torra i els grups parlamentaris i creu que s’han de recuperar aquestes trobades. La primera va ser presencial al Palau de la Generalitat i la segona, per via telemàtica. Ara el president de Cs diu que no demana que la reunió sigui al Parlament, en el marc de la Diputació Permanent, perquè no vol que això sigui una excusa per no celebrar-la. Així doncs, obre la porta que es faci en qualsevol dels formats.

“No som com Torra, que diu si ha de ser així o aixà. A mi m’és igual. Jo el que vull és que expliqui la gestió. Si ha de ser més fàcil des d ‘una connexió telemàtica, doncs així, i si vol que anem al Palau de la Generalitat, hi anirem”, ha assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa