El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carrizosa descarrega contra el Síndic: “Vostè defensa el Govern, no les persones”
  • CA

 

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha aprofitat la presència del Síndic de Greuges en funcions, Rafael Ribó, al Parlament, on ha presentat l’informe del 2018, per descarregar una bateria de crítiques. “Porta 21 dies en funcions, hem demanat que dimiteixi, estalviï’ns més vergonya i disgustos, no s’aprofiti més del bloqueig polític al que està sotmès aquest Parlament en aquestes èpoques d’enfrontament polític”, ha dit Carrizosa.

 

El diputat taronja ha acusat Ribó de defensar els interessos del Govern i abandonar el de les persones. “Vostè, defensor del poble, defensa el Govern, no les persones”. D’aquesta manera Carrizosa retreia el paper de Ribó en la polèmica dels llaços grocs. El portaveu taronja ha acusat Ribó de “blanquejar Torra i d’ordir un pla per permetre-li una sortida mig honrosa amb els seus adeptes del llaç groc”. Carrizosa ha dit que Ribó ha tornat a “sotmetre vergonyosament la sindicatura als interessos del procés”.

 

Carrizosa creu que la postura de Ribó, que ha recomanat retirar els llaços excepcionalment en període electoral, “és vergonyosa” i li ha recriminat que digui la neutralitat política s’hagi de garantir més en època electoral i no sempre. “On està el raonament per dir ara sí, ara no?”, ha preguntat Carrizosa, que no s’ha estat d’acusar Ribó d’anar “en contra dels estats de dret democràtics”.

 

Carrizosa també ha lamentat que el síndic no s’hagi posicionat sobre els fets del ple del 6i 7 de setembre del 2017 i en canvi s’hagi posicionat sobre el 155. “El 155 no va caure del cel”, ha recordat Carrizosa, que també ha incidit en els articles “xenòfobs” de Torra que no han suscitat comentaris de Ribó quan, segons Cs, ha fet que molts catalans se sentin “vexats”.

 

L’opinó d’altres grups

 

La resta de grups parlamentaris han avaluat també l’informe del Síndic. Per part del PSC, la diputada Lluïsa Moret ha criticat el seu paper assegurant que no ha estat neutral. Moret li ha retret que no hagi tingut en compte en la valoració del ple del 6 i 7 de setembre del 2017 i que només critiqués el 155. Per la seva banda, des dels Comuns, el diputat David Cid ha felicitat la tasca de Ribó i ha dit que el seu informe “és una bufetada” al Govern. Carles Riera, de la CUP, ha felicitat Ribó per la seva tasca, mentre que des del PP, Andrea Levy ha aprofitat per recriminar-li el seu posicionament en la qüestió dels llaços. Per part de JxCAT, Antoni Morral, ha apaludit en canvi “la neutralitat” del Síndic pel que fa a la “defensa dels drets i llibertats vulnerats pel poder de l’Estat” els darrers mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa