Carrizosa, convençut que l’aval de l’ICF tindrà recorregut a la justícia perquè és “il·legal”

El líder de Cs al Parlament veu "malversació" perquè el Govern ha creat un fons a través d'un decret llei

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, s’ha mostrat convençut que l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) per fer front a les fiances del Tribunal de Comptes tindrà recorregut a la justícia perquè és “radicalment il·legal“. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Carrizosa considera que és una “gravíssima negligència” que s’hagin fet avals “fora de mercat i amb els diners de tots els catalans”. I ha lamentat que els recursos de l’ICF es dediquin a pagar fiances en comptes d’anar a parar a empreses i autònoms. De fet, hi veu “malversació delictiva” per part del Govern per haver fet de “cooperador necessari” en aprovat el decret llei que crea el fons.

Segons Carrizosa, el fet que hagi dimitit part de la direcció de l’ICF demostra que és un òrgan “intervingut políticament“. “La gent que no era nomenada per polítics ha plegat”, ha remarcat per després assenyalar que es va aprovar l’aval amb el vot de qualitat del president de l’ICF, Albert Castellanos, que va ser posat en aquest lloc per Oriol Junqueras quan era vicepresident del Govern. “És molt indignant“, ha afegit. Ciutadans ha denunciat el Govern i la cúpula de l’ICF a la Fiscalia per avalar les fiances del Tribunal de Comptes, que reclama 5,4 milions d’euros a 34 exalts càrrecs del Govern per l’acció exterior entre el 2011 i el 2017.

Comentaris

  Josep 27/07/2021 10:49 am
  Qui no té res a fer, el gat pentina. De fet no han parat de pentinar-lo dés que es varen auto-inventar.
  Tano 27/07/2021 11:19 am
  Cada dia teniu de fer propaganda d'aquest bord?.
  josep 27/07/2021 11:32 am
  el teu recorregut serà molt curt, de la cel·la a la forca. sense sang no hi ha independència.
  mala peça 27/07/2021 11:51 am
  ho dius perquè la anomenada justícia española, és una injustícia franquista, hi ho saps perfectament, perquè tu saps que en un país democràtic, i amb una justícia justa, tota aquesta història ni hauria començat, ni tribunal de cuentas ni res de res. Ep el procés a la Independència SI
  GAVANENC 27/07/2021 12:16 pm
  Sr. Carroñosa, facins un favor i vagi a la merda.....
  Pere G. Prat. 27/07/2021 12:27 pm
  El dia que siguem estat, et quedaràs a Catalunya o fugiràs com las rates. Mira que arribes a ser malvat i retorçat, mai has proposat quelcom de positiu al parlament fora de tocar els collons per fer-te veure. Le properes eleccions, d'aquí quatre anys quan perdis l'escó, que faràs? Crec que serà l'hora que els collons te'ls toquis tu.
  Pol 27/07/2021 12:40 pm
  Tot allò que té relació amb els catalans té "recorregut" dins de la justícia espanyola lawfare, els fiscals afinadors, els atestats i informes tacito, l'espionatge espanyol, el clavegueram, els judicis farsa i el "tribunal" espanyol "(de ajuste) de cuentas". Per la qual cosa aquest eminent polític espanyolista a sobre intenta fotre-se'n, fer veure que pensa i fer-se el setciències.
  És això 27/07/2021 4:21 pm
  Què se'n pot esperar d'un individu ple de malvolença que es considera "perjudicat" pel fet que presoners polítics, injustament condemnats i inhabilitats en un judici farsa espanyol, hagin eixit de la presó ?
  Claudi 27/07/2021 7:08 pm
  Aquest personatge és una mala persona , amb això està tot dit.

Nou comentari