El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carrizosa apel·la a la condició de “víctima dels abusos de Forcadell” per oposar-se a un homenatge
  • CA

 

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha apel·lat aquest dimarts a la seva condició de “víctima dels abusos” de l’anterior presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, —a qui considera culpable de “vulnerar” els seus drets i els dels seus companys com a diputat— i s’ha mostrat “ofès i indignat” perquè la Mesa del Parlament hagi acordat cedir un espai per homenatjar-la en un acte, a instàncies de tres expresidents.

 

Carrizosa s’ha oposat frontalment a què el Parlament aculli l’homenatge: “Per què cedir espais a qui va vulnerar drets?” Pel portaveu del partit taronja aquest fet suposa “tornar a utilitzar el nostre Parlament com una eina del separatisme, despullar les nostres institucions de dignitat”.

 

Carrizosa ha insistit en què “es tornarà a fer servir el Parlament com a casa del separatisme i això és un insult”. Ha lamentat també que aquesta cessió es faci també per fer un homenatge proposat “per una expresidenta que ha estat reprovada pels seus comentaris xenòfobs i supremacistes contres Arrimadas”, en referència a Núria de Gispert.

 

Fonts del Parlament han explicat que el que es prepara és un acte institucional per al dijous que ve, 20 de desembre, un cop acabi el ple que està previst. L’acte ha de servir per presentar un manifest de suport a Forcadell, que podran signar parlamentaris exparlamentaris de tot el món. A l’acte hi intervindrà el president el Parlament, Roger Torrent, i els exprsidents Núria de Gispert, Joan Rigol i Ernest Benach, que són els tres que l’impulsen. També hi participarà la presidenta del parlament de Gal·les, que té previst visitar Forcadell el dia següent a la presó.

 

El portaveu de Cs ha denunciat també que en la reunió de la Mesa del Parlament d’aquest dimarts “el separatisme en bloc” ha decidit “bloquejar” la petició de compareixença de Torra sol·licitada pel partit taronja perquè expliqués al Parlament les seves declaracions sobre la via eslovena, “les que encoratjaven la violència i la via bèl·lica del conflicte eslovè”, i “per tractar de fer dels Mossos una policia política”. “El separatisme en bloc ha decidit bloquejar-ho per amagar Torra i que no doni explicacions d’un fet greu que ha commocionat en apel·lar al conflicte bèl·lic amb morts com a via per imitar a Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa