El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carrizosa anima els ‘latinos’ a rebutjar la “imposició d’una manera de ser català”
  • CA

 

El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha demanat a la comunitat llatinoamericana que viu a Catalunya que rebutgi ser “integrada” i que defensi la conservació del seus trets culturals allà on visqui. En un acte a L’Hospitalet de Llobregat amb membres d’aquesta comunitat, Carrizosa ha advertit que “les col·lectivitats quan parlen” en terme de “poble” —en referència a l’independentisme— són “identitàries i uniformitzadores”. Per contra, ha apuntat, Cs defensa que tothom sigui “igual vesteixi el que vesteixi, parli el que parli i tingui el credo que tingui”.

 

Carrizosa ha manifestat que a Cs no són identitaris i ha contraposat el seu model amb el que considera que passa a Catalunya, on “han imposat una forma de ser català i sembla que donen carnet per ser-ho, que s’ahgi de ballar determinades danses, anar a determinats actes, o portar algunes coses de colors aquí [assenyala la solapa] per ser considerat bon català”. El polític taronja ha dit que Cs això els “és igual” perquè l’únic que volen és “ser lliures i treballar tots en comú per les nostres famílies i el país en el qual estem”.

 

Carrizosa ha animat als assistents a l’acte que segueixin amb les seves danses i costums i ha afegit que l’únic que se’ls pot exigir és “complir les lleis” però “no m’exigeixis que m’integri, no he d’estar al dictat del que em digui per fer-nos capitular a tots perquè siguem iguals”. En aquest sentit, ha elogiat la comunitat llatina perquè, segons ha dit, “allà on ha estat ha mantingut els seus trets i costums i s’ha adaptat a les legislacions dels països”. “Mantenir la personalitat és bonic, viure en un lloc i conservar costums és riquesa”, ha reblat.

 

Davant de la comunitat llatina, Carrizosa ha criticat el Govern de Torra i ha tornat a treure les crítiques per l’article de les “bèsties tarades”, en referència a una persona que es va queixar de l’ús del català en un vol i que Cs interpreta com una crítica general als castellanoparlants. “A aquestes coses sou sensibles els llatins i us molesten perquè sou ciutadans lliures de països lliures”, ha afirmat. Acte seguit, Carrizosa ha dirigit crítiques contra Carles Puigdemont i ha avançat que “no sortirà escollit” a les eleccions europees on, segons ha opinat, s’hi presenta pel seu interès personal.

 

Carrizosa ha acabat dement el vot dels llatins per Cs perquè s’ha mostrat convençut que la immigració de Llatinoamèrica el que vol és “viure en una Espanya forta i una Europa gran, on Espanya sigui vehicle d’unió amb països llatinoamericans amb els quals tenim llaços”. Cs porta a la llista de Barcelona pel 28-A un candidat colombià i a les municipals té 40 candidats llatinoamericans. El partit taronja assegura que creix en suports de comunitats estrangeres i recentment s’hi han afegit paquistanesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa