El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Càrrecs del Govern i alcaldes de Junts defensen l’acord amb els Comuns
  • CA

“Calia tramitar els pressupostos”. Diversos càrrecs de Junts al Govern i una desena d’alcaldes i alcaldesses, consultats per l’Agència Catalana de Notícies, defensen l‘acord de Pere Aragonès amb els comuns pels comptes de la Generalitat. També membres de la direcció del partit destaquen la importància d’haver tirat endavant els pressupostos i afirmen que així es van posicionar en la reunió de dilluns. Asseguren que l’entesa del president amb En Comú Podem tenia punts criticables i que la prioritat era la CUP, però que calia “salvar com fos” els comptes. D’altra banda, Junts no considera “oportú” reunir-se ara amb Aragonès -tot i afirmar dimarts que ja havia demanat la trobada-. La portaveu de Junts, Elsa Artadi, va advertir dilluns que la reunió era “urgent”.

Els món local necessita que el Govern tingui uns nous pressupostos. És la reflexió que coincideixen a fer una desena de destacats alcaldes i alcaldesses de Junts: “Els ajuntaments no podem estar un any més amb pressupostos prorrogats”, destaca una batllessa de les comarques gironines. Aquesta visió s’estén pel territori, amb diversos càrrecs locals que insisteixen que els nous comptes per al 2022 permetran tirar endavant projectes que tenen congelats des de fa més d’un any.

Tot i que assenyalen que haurien preferit mantenir la majoria del 52% independentista i tramitar els pressupostos amb la CUP, recorden que els comptes vigents (2020) ja es van tirar endavant amb el grup de Jéssica Albiach. “Calia tramitar-los com fos, i si era amb els comuns, doncs amb ells, però els pressupostos s’han d’aprovar”, ressalta un alcalde del Vallès.

Això sí, des de les comarques tarragonines adverteixen que els comptes del conseller d’Economia, Jaume Giró, són “tan bons” que ja no s’haurien de modificar: “Que els comuns s’hi sumin, si volen, però no se n’hauria de tocar ni una coma”. Tothom coincideix que Giró ha fet una gran feina amb el projecte pressupostari per l’any que ve.

Així mateix, des dels despatxos d’alcaldia insisteixen que els ajuntaments “ja no tenen marge” en matèria d’acció i benestar social, infraestructures o sanitat: “Millorar les condicions és urgent”, alerten des del Bages. A més, el món local també coincideix a criticar l’enèsima desavinença política entre els socis de Govern: “N’estem farts”, lamenta un alcalde de llarga trajectòria, provinent de CDC.

Una reflexió similar feia dimarts l’alcalde de Matadepera, Nil López (Junts), a Twitter: “Un missatget per les persones del meu partit que avui critiquen els pressupostos i la posició al Congrés d’ERC: menys retrets, menys soroll i més governar. Per guanyar eleccions cal treballar un ideari i uns lideratges”. Son diversos els alcaldes i membres de la direcció del partit que asseguren a l’ACN que estan d’acord amb aquesta reflexió de López, si bé no ho han transmès a la cúpula de Junts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 28, 2021 | 00:49
    Gonzalo novembre 28, 2021 | 00:49
    La rumana, la primera. A ver quién es el guapo que le quita los 6000 euros limpios al mes que se lleva de la diputación.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa