El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carod diu que el seu germà té el perfil idoni per ser delegat a París
  • CA

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha negat que nomenés el seu germà com a delegat de la Generalitat a París per ser un familiar.

El vicepresident ha defensat que Apel•les Carod-Rovira disposa del perfil adequat per ocupar el càrrec.

Durant la comissió d’Afers exteriors al Parlament, el diputat de CiU Carles Pallicer ha advertit a Carod que en el nomenament d’alts càrrecs cal utilitzar “més sentit comú, més sentit d’estat i sense posar la família pel mig”. Així mateix, ha qüestionat que l’experiència i la qualificació de l’actual delegat a França siguin les més adequades.

En consonància, el diputat de Ciutadans José Domingo ha assegurat que és un cas clar de “nepotisme perquè s’està primant la condició familiar”.

Carod ha contestat que el delegat a París és “algú coneixedor de l’estructura departamental de la Generalitat” perquè amb l’anterior Executiu va ser secretari d’Acció Interdepartamental. Per tant, “té una gran experiència en coordinació dels diversos departaments”, ha dit el vicepresident.

A més, “és algú que coneix les lleis i normatives franceses perquè és advocat, a més de ser coneixedor del dret internacional ja que en la seva professió s’ha relacionat” amb diversos sectors econòmics d’aquell país, ha afegit.

Segons Carod, des del nomenament d’Apel•les, el 29 de juliol passat, “les relacions entre Catalunya i França són més fluides que mai”. “S’ha evidenciat amb projectes en marxa, com el de l’Euroregió, o en les relacions transfrontereres”, ha subratllat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa