El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carod considera que ERC no acaba d’anar “prou bé”
  • CA

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assenyalat que el funcionament intern d’ERC no acaba de ser prou bo si es té en compte que un nombre elevat de militants no participen en la presa de decisions del partit.

“Entre el 70 i el 80% dels militants continuen sense participar en les grans decisions”, ha manifestat a L’oracle de Catalunya Ràdio. Carod ha afegit que això “posa en qüestió el sistema de funcionament d’ERC, és a dir, aquí hi ha alguna cosa que no acaba d’anar tan bé com voldríem”.

Per l’expresident d’Esquerra, “una cosa és l’assemblearisme d’opinió i una altra cosa és l’assemblearisme de decisió” i ha recordat que en l’últim Congrés hi van anar unes 3.000 persones d’un total de 10.000 militants.

Carod ha repetit que el Tribunal Constitucional no hauria de pronunciar-se sobre la legalitat de l’Estatut català i apunta que abans d’explicar quin és el “pla B”, s’ha de saber si hi ha o no una retallada del text.

A parer seu, “no té sentit que una dotzena de persones puguin modificar l’opinió de tot un poble en un referèndum”. “Jo crec que un cop ha parlat la gent en un referèndum, punt; i no punt i a part, sinó punt final, s’ha acabat el bròquil”, ha sentenciat.

Respecte la polèmica per la petició del conseller Saura de reparar la memòria de Companys, Carod ha dit que “en aquest país obrim batalles innecessàries”, i ha subratllat que com a home de partit, Companys era d’ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa