Carmena insisteix que el sorgiment del Vox és culpa del Procés

L’exalcadessa de Madrid, Manuela Carmena, està convençuda que el sorgiment de Vox és culpa del Procés sobiranista de Catalunya. Carmena en una entrevista al programa Cafè d’Idees de TV2 emesa aquest matí, ha insistit en aquesta idea força arrelada en l’esquerra espanyola que la ultradreta ha emergit amb força gràcies a l’independentisme. Carmena ha carregat contra el concepte actual dels partits polítics seguint l’argument que exposa fil per randa en el seu darrer llibre que ara presenta als mitjans “La política joven” (Península, 2021).

Per la també jutgessa, el fet que Vox hagi esdevingut un protagonista clau en el panorama polític rau en què els catalans van iniciar el procés sobiranista. “Hi va haver una situació de tensió”, ha afirmat. “A l’ajuntament de Madrid no hi havia ningú de Vox i de la nit al dia hi van aparèixer cinc regidors de Vox”, ha detallat. “Tot va ser una conseqüència del Procés català a la resta de l’Estat espanyol”, ha sentenciat. “Aquesta extrema dreta va aparèixer molt vinculada amb el problema del Procés”, ha afegit.

En aquest sentit, fins i tot, ha culpat també, de manera indirecta, al Procés d’haver perdut l’alcaldia. “Si a mi m’acusaven de no ser patriota perquè no m’agradaven els toros i coses així, també em van acusar de municipalitzar la tensió amb el Procés de Catalunya”, ha explicat. “Van generar una campanya basada en mentides”, ha retret.

Per altra banda, Carmena s’ha mostrat confiada en el diàleg obert entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president espanyol, Pedro Sánchez. “Confio en el canvi d’actituds i crec que n’hi ha hagut“, ha exposat per reclamar que el diàleg es faci sense pensar en els rèdits electorals perquè es pot influir molt més en la societat amb missatges i actituds. “Cal oblidar-se de l’obsessió de guanyar eleccions perquè el que és important és canviar la societat”, ha detallat. “El més rellevant és escoltar i “posar-se en les sabates dels altres“, ha conclòs.

Comentaris

  Ricard Novembre 30, 2021 | 15:40
  Tot castellanista, com Carmena, sap que els catalans som sempre culpables de tot. Hi ha antecedents de xenofòbia amb altres minories ètniques i països, i Carmena s'hi apunta, tristament i trista però joiosa.
  Jaume m Novembre 30, 2021 | 15:51
  I? Consequència: vox Es el que hi ha No serà per culpa del procès, més aviat el procès ho ha evidenciat. El pronblema el tenen a casa. Naltrus tenim d altres de propis, i greus.
  Miquel Novembre 30, 2021 | 16:13
  Vox va aparèixer perquè els suposats partits d'esquerra fan polítiques de dretes per molt que aquesta senyora no ho vulgui reconèixer i la gent s'ha faltat de les mentides dels partits que es diuen d'esquerres i republicans
  X2 Novembre 30, 2021 | 17:05
  No senyora, es l'Espanya feixista i nazi (franquista) de sempre
  Albert Novembre 30, 2021 | 17:29
  Totalment d'acord amb en Miquel.Votar ERC es com no votar. Jo era idenpendentista, pero cansat tantes mentides i jugades mestres, crec que votaré Vox a les properes eleccions, ja que, ERC ha fet tant per l'independentisme com ho pot fer Vox, si ho mirem fredament.
  La culpa ès de qui els vota. Qui s'amaga darrera Vox aprofita el filò Novembre 30, 2021 | 17:32
  Fixeu-vos que son sempre els "d'esquerra" que ho diuen, els de dreta pura i dura no ho diuen. Van contra Catalunya perquè els surt de l'ànima i sobretot perquè els fa guanyar vots. Exactament com a les "esquerres" de la Carmena aquesta. Si no tinguessin votants que els voten precisament per això pararien de dir-ho i trobarien un altre boc expiador. La culpa de Vox està a les profunditats de l'ànima castellanista, o sigui dels votants. I en la profunditat de la ignorància, que no vol dir analfabetisme.
  Lurdes Novembre 30, 2021 | 17:45
  El que trobo molt espanyol, és que el procés no portes més democràcia a les espanyes. Per tant, el que diu aquesta senyora, és un a animalada de l'alçada d'un campanar.
  ave-maría Novembre 30, 2021 | 18:13
  Costa molt poc donar la culpa als demés de les insuficiències evidents d'una mateixa.
  Groc Novembre 30, 2021 | 18:29
  Fastigosa, racista, com tots els de Mas Madrid
  Groc Novembre 30, 2021 | 18:31
  Manuela Carmena i Gemma Nierga tal para cual. Son identiques
  baldiret Novembre 30, 2021 | 18:49
  És la Catalunya real la que fuig d'aquest feixisme inherent a certa Espanya real el que enfurisma la ultradreta i a molts espanyols que diuen ser demòcrates. No t'enganyis Manuela.
  Hemeroteca Novembre 30, 2021 | 22:38
  Això demostra que en Ñ suposada "izquierda" no existeix. Tots aquest como Manuela Carmena Erejon Monedero Albiach...tenen mentalitat franquista pq están contaminados de tantos años de franquismo/fascismo que no tenen ni puñetera idea qué es ser de izquierdas de verdad. Nada nuevo a cara al sol.
  Carmena a la trena Desembre 01, 2021 | 02:20
  Es nota que aquesta filla de p. era alcaldessa de madrid.
  Miserables made in Spain Desembre 01, 2021 | 02:21
  O sigui ens culpen a nosaltres de la seva merda. A aquests nivells arriba l'odi cap als catalans i els independentistes. Aquestes declaracions tindrien que ser denunciables, es indignant que s'atreveixin a dir el que diuen.
  La bruja madrileña Desembre 01, 2021 | 02:22
  Jo crec que l'aparició de VOX es culpa d'aquesta vella bruixa de la Carmena. Oi que si?
  Capniuna Desembre 01, 2021 | 02:23
  Quina diferencia hi ha entre aquests i els feixistes de VOX?? Poques o cap ni una?
  Comun's,crostadrégimen78 Desembre 01, 2021 | 12:23
  Recordeu que aquells que són una mica de fascistas també són fascistas. I també recordeu que aquesta señora és referent a seguir de Colau.

Nou comentari