Carles Puigdemont, el president amb l'avi desaparegut als camps de concentració francesos

L'avi matern del president es va exiliar i se'n va perdre la pista el 1943

Carles Puigdemont és un dels molts catalans que compten amb familiars desapareguts a l'exili. L'avi matern del president, Carles Casamajó, va fugir a França l'hivern de 1939 i va passar-se mesos en diversos camps de refugiats, entre els quals el del Rosselló i el de Noé, prop de Tolosa de Llenguadoc, tal com explicava el mateix Puigdemont en un apunt al seu bloc.

Justament del camp de Noé és d'on va arribar la darrera carta de Casamajó, el 1943. Més enllà, se'n va perdre la pista i encara avui, la família, tot i rastrejar, no ha pogut trobar cap pista de què se'n va fer. El president explica que li van posar Carles perquè mai oblidessin el nom i l'existència de l'avi. Puigdemont va fer aquest apunt al bloc poc abans del 9-N, explicant que "votaria per ell".


"Votaré perquè tota aquella generació d'homes i dones innocents que només buscaven una vida millor vegin el triomf dels seus sacrificis i que els seus successors en sabem ser dignes. Res no ens ho podrà impedir", deia el llavors alcalde de Girona.
Comentaris

envia el comentari