El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Riera confia que ERC i JxCat votin a favor d’un nou 1-O: “És l’embat democràtic”
  • CA

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera s’ha mostrat aquest dimecres convençut que Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya votaran a favor de la proposta de la CUP de celebrar un nou referèndum d’autodeterminació com el del Primer d’Octubre de 2017. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, Riera ha assegurat que aquests dos partits hi han d’estar d’acord perquè es tracta de “l’embat democràtic” acordat en cas que fracassi la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Per a Carles Riera, la taula de diàleg no està funcionant com caldria, i ha afirmat que la proposta de la CUP per tirar endavant l’embat democràtic és aquest referèndum unilateral que vol que el Parlament aprovi. En aquest sentit, ha instat ERC i JxCat a fer una proposta diferent si consideren que hi ha una millor opció per tirar endavant un embat democràtic. De moment, Riera sosté que “l’alternativa a la taula de diàleg és un referèndum“.

“No puc imaginar que gent seriosa voti una cosa per un cantó i després faci una altra cosa”, ha manifestat Riera, assegurant que per a ell no tindria sentit que ERC i JxCat s’haguessin compromès a presentar una alternativa a la taula de diàleg i que aquesta no es materialitzi en posar les urnes de manera unilateral per a la ciutadania. “Aragonès ens diu que l’única solució possible és el referèndum pactat amb l’Estat, i en aquest país tothom sap que això és impossible“, ha afirmat als micròfons de la ràdio pública catalana.

En aquest sentit, Riera ha dit que “de moment els acords d’investidura no s’estan complint i ha assegurat que ara mateix el president Pere Aragonès tindria molt complicat superar una qüestió de confiança. Ha lamentat que Aragonès “no hagi fet un gir cap a l’esquerra”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aigualit a setembre 29, 2021 | 09:58
    Aigualit setembre 29, 2021 | 09:58
    Quina és la peoposta d'aquest paio? Aquests de la CUP mai es mullen. Es el que te ser pijo-progre i tenir la vida assegurada.
  2. Icona del comentari de: Ja a setembre 29, 2021 | 13:45
    Ja setembre 29, 2021 | 13:45
    I com ho defenssareu, si cada partit només mireu per vosaltres? Si ja no sou capaços de defenssar el referendum que ja vam fer, que fa pensar que equest nou sí? Enterrareu el que ja vam fer? Covards. Apliqueu el mandat del primer referendum, o feu un pas al costat.
  3. Icona del comentari de: Ex- votant d`' ERC. a setembre 29, 2021 | 14:19
    Ex- votant d`' ERC. setembre 29, 2021 | 14:19
    Com que no penso anar a votar, me'n refot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa