Puigdemont critica el Codi Penal espanyol en una carta als eurodiputats

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a aprendre de Bèlgica i el seu Tribunal Constitucional i canviar el Codi Penal d’Espanya per tal que criticar el rei espanyol estigui emparat per la llibertat d’expressió. En una carta enviada als eurodiputats, el president del Consell per la República lamenta que Sánchez arribés a la Moncloa fa ja més de tres anys i encara no hagi fet res respecte aquesta qüestió, tot i les demandes d’organismes internacionals com Amnistia Internacional, entre d’altres.

A la carta, Puigdemont assegura que la victòria de Valtònyc a l’exili d’aquest passat dijous és una gran notícia. Al text recorda que si el Tribunal Constitucional de Bèlgica ha decidit fer caure el delicte contra les injúries a la corona ha estat gràcies al cas del raper mallorquí. “Aquesta és una nova mostra que Espanya té un problema“, assenyala el president al text, que recorda que Valtònyc va ser condemnat a presó per haver fet unes cançons en les quals atacava el rei emèrit, Joan Carles I. La norma belga era de l’any 1847, i el Tribunal Constitucional de Bèlgica va haver de posicionar-se perquè el tribunal de Gant, que porta el cas de la petició d’extradició de Valtònyc, tramitada per Espanya, li va fer una consulta.

Per acabar, Puigdemont recorda que en una de les cançons per les quals va ser condemnat el raper mallorquí, assegurava que Joan Carles I era un lladre, i afegeix que “darrerament, diversos casos de corrupció que afecten al rei han sortit a la llum, tal i com han publicat diversos mitjans de comunicació, i això vol dir que Valtònyc només mereix ser un home lliure”. “Valtònyc tenia raó“, sentencia l’eurodiputat de Junts per Catalunya.

Pots llegir la carta, escrita en anglès, aquí:

Comentaris

  Doctor Strangelove Octubre 31, 2021 | 11:40
  Què coi hem d'aprendre dels belgues? A menjar musclos? Però si són millors els del delta, pobret! En fi, un batxiller que surt fins i tot a la sopa. Pesat! Doc.
   El musclo Octubre 31, 2021 | 12:44
   Ves a cagar, poc senderi.
   JordiP Octubre 31, 2021 | 13:35
   Que jo sàpiga, el tema no és la gastronomia, precisament. La forma de tractar de desviar l'atenció és molt i molt burda, senyor dotor ... Pel mateix preu podria intentar aportar alguna reflexió una mica més seriosa, senyor dotor ...
   ton c. Octubre 31, 2021 | 16:01
   avui li han provocat cagarrines els musclos del Delta, ja pasa a vegades.
   Els Belgues son europeus… Octubre 31, 2021 | 18:00
   … els ecspanyordos, no!
  Predicadors Octubre 31, 2021 | 12:31
  Aquest paio es va carregar el procés i ara vol donar lliçons a tothom. Només es preocupa pels seus interessos i fa més mal que una pedregada. Ara té un titella raper que també va de savi, i fa sermons a les seves ordres.
   El desert del predicador Octubre 31, 2021 | 16:00
   Excuses de mal pagador, no tens mes arguments? lo que passa es que se us esta acabant el bròquil i no sabeu per on anar.
  Isma Octubre 31, 2021 | 12:43
  La dona del Puigdemont, la pitonisa Topor, cobra 10.000€ al mes de la Diputació de Barcelona per fer un programa de TV en anglès que no veu ni el Tato. Això també és corrupció, Vivales? Aquest desgraciat del Puigdemont, un convergent de tota la vida, cada dia està més boig. Però mentre que ell i la seva dona s'embutxaquen 25.000 € al mes, us demana a la colla de tarats que el seguiu que pagueu 10-20€ al mes per mantenir la seva farsa de Consell per la Republiqueta, o el que és el mateix, continuar vivint a cuerpo de rey en la seva mansió de Waterloo. Ben pensat, el pastisser boig no és tan ximple com sembla.
   Mais Octubre 31, 2021 | 16:03
   Només tens enveja. Ja sentiràs la bufetada. Tu ves dient parides des d’el sofa. Au ves a mirar Salvame.
  Horaci Octubre 31, 2021 | 12:43
  Puigdemont està fent una feina fantàstica des de l'exterior junt amb els altres eurodiputats. A l'interior convindria que no divaguessin amb baralles fora d'òrbita si volem arribar a final. La feina per a distreure'ns ja la fan els strangeloves, luisnomea.... gonzalos, etc que no son més burros perquè no aprenen prou de madrid. En fi, a aquests ni puto cas.
  Pobre gilipollas cobarde. Octubre 31, 2021 | 12:51
  Explícales como el Govern veta periodistas y paga abogados para defender delincuentes, con el objeto de desproteger a sus funcionarios( excepto si éstos son unos miserables golpistas como tú).
   POST DATA Novembre 01, 2021 | 20:18
   Delinqüent? De quin delicte? Convocar referèndums no és delicte. Per altra part, escanya hauria de llegir i tenir present L art. 1 del pacte internacional de drets civils i polítics, signat i ratificat per escanya.
  Gloria a Puigdemont Octubre 31, 2021 | 12:56
  Ven dit president!
   Doctor Strangelove Octubre 31, 2021 | 17:57
   Sobretot "Ven", tros d'analfabeta. Només els voteu els analfabets i els dèbils mentals! Quina vergonya que és Catalunya! La degeneració de la nostra espècie! Fa realment fàstic aquest país. Doc.
    El strange reconeix Catalunya com a país! Octubre 31, 2021 | 21:30
    Anem bé!
  Ray Octubre 31, 2021 | 13:40
  Puigdemont es un personaje lamentable.
  Potser el problema és la legislació belga Octubre 31, 2021 | 14:10
  El juny d'aquest 2021, la Comissió Europea va iniciar un expedient sancionador contra Bèlgica per no transposar correctament a la seva legislació nacional els articles que acoten els supòsits pels quals un Tribunal pot rebutjar l'execució d'una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) emesa per un país soci. Sembla que les irregularitats tenen a veure amb els articles que fan referència a les causes per les quals un Tribunal nacional pot rebutjar l'execució d'una euroordre, ja que han de quedar acotats als previstos en el marc europeu i no és el cas a la legislació belga. D'altra banda, la Comissió Europea ha enviat una carta formal a Bèlgica per violació de l'article 52 del RGPD (Reglament General de Protecció de Dades) sobre la total independència de les autoritats de control en l'exercici de les seves funcions i els seus poders. Bèlgica esdevé així el primer Estat membre de la Unió Europea que és objecte d'aquest procediment formal des de l'aplicació del RGPD.
  damián Octubre 31, 2021 | 14:41
  este hombre se levanta cada mañana con un único propósito: joder a España. Como no tiene trabajo y las horas cuestan de pasar, pues el hombre va a lo suyo: cartas, tuits, ruedas d prensa...siempre pensando en destruir. Suerte tenemos de tenerlo lejos, y de lo poco q pueda joder casi ni nos enteramos. Y que se haga yayo en bruselas, q descanso para todos.
  A Team Octubre 31, 2021 | 15:46
  Tener de ídolo a una persona que se va dejando a los otros camaradas del golpe en la estacada, lo que sería llamado vulgarmente un cobarde de pro. Que siga escribiendo cartas que es para lo que ha quedado, al final lo veremos montando una pastelería en Bruselas y de especialidad haciendo "Pets de Pokemon" ...tiempo al tiempo.
  jordi Octubre 31, 2021 | 19:12
  la verdad es que dais penita lazis
  Visca Puigdemont Octubre 31, 2021 | 19:48
  Ben fet! Ets el terror de l'escòria nacionalista espanyola
   Manel Novembre 01, 2021 | 12:58
   A la cual tú perteneces.
  Luisnomeacuerdo Octubre 31, 2021 | 20:43
  Ya estamos temblando los atapuercanos, el pastelero loco ha dejado de montar nata con el comino, y escribe contra su país, España. Hay que ver con los buenos amigos fascistas independentistas que dejo tirados. En Europa no se habla de otra cosa. Este tío es tonto hasta el mediodía y por la tarde también.
  Doncs estarà content amb Valtonyc i els seus amos el rei dels belgues Philippe Léopold Louis Marie de Belgique/Filip Leopold Lodewijk Maria van België Novembre 01, 2021 | 13:39
  A Puigdemont i els seus sequaços els queden quatre dies a Waterloo per gilipolles. Hi ha coses que és millor no remoure gaire.
  Anònim Novembre 01, 2021 | 14:35
  Algún s'ha fixat en la carta? Es adreçada al Comín i la Ponsatí, no pas als eurodiputats con diu el titular. No més s'escolten entre ells... La més exacta definició del patetisme.
  Doctor Strangelove Novembre 01, 2021 | 17:35
  Té raó el comentarista anònim, la carta l'envia el batxiller de Waterloo al papissot d'en Comin i a la iaia "farolera" Ponsati. Ben vist! Realment és lamentable que algú, encara avui dia, se'ls pugui creure! Doc.
  Gonzalo Novembre 02, 2021 | 16:52
  Buenísimo. Se mandan cartas entre ellos, y hacen ver que las mandan al resto de eurodiputados. Menuda banda de trileros.

Nou comentari