Carles Puigdemont: "L’Estat espanyol té por de la mirada del món"

El president i els quatre consellers que són a Brussel·les compareixen a la capital belga després que se'ls hagi retirat l'euroordre de detenció
El president Carles Puigdemont
El president Carles Puigdemont | Junts per Catalunya

Carles Puigdemont i els quatre consellers que són a Brussel·les –Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig- han comparegut aquest migdia després que se’ls hagi retirat l’euroordre de detenció i que la justícia belga els hagi aixecat les mesures cautelars. Durant la compareixença, Puigdemont ha deixat clar que aquest fet indica que “l’estratègia d’obrir el focus internacional era l’estratègia adequada i útil” i que “l’Estat espanyol té por de la mirada del món”. En aquest sentit, ha vaticinat que “es comença retirant l’euroordre i s’haurà d’acabar retirant el 155 i la repressió”.


Durant la compareixença, Puigdemont ha criticat que "l’Estat ha intentat que Bèlgica executés, en nom d’uns principis europeus, accions que clarament van en contra d’aquests principis europeus" però que finalment ha retirat l’euroordre de detenció perquè "ha tingut por que el jutge belga decidís que allò que hem fet és perfectament normal en un sistema democràtic". Segons el president, aquesta estratègia indica que "o bé no eren conscients que tenien unes bases molt febles per sostenir-la o bé que va ser un nyap jurídic". "O probablement les dues coses alhora", ha afegit.

 

Carles Puigdemont compareix amb Meritxell Serret, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Gordi
Carles Puigdemont compareix amb Meritxell Serret, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Gordi | Junts per Catalunya

 

 

Alhora, el president ha considerat que "ñes greu i irresponsable per part de l’Estat posar en marxa un mecanisme com és una euroordre de detenció sense que passi res i després retirar-lo", i ha recordat que "està prohibit utilitzar el mandat europeu per perseguir delictes polítics". Per tot això, ha opinat que "estem davant d’una persecució política que s’administra amb criteris polítics" i ha dit que "si l’Estat no s’atreveix a demanar una euroordre és perquè sap que l’acusació de rebel·lió i sedició no és acceptable per les institucions europees". Per tant, s'ha preguntat per quin motiu Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart encara són a la presó.


Finalment, Puigdemont ha constatat, en referència al govern espanyol, que "quan la justícia l’administren ells són molt valents, però quan no poden controlar tota la cadena i tenen mig món mirant-los, ja no són tan valents i saben que poden fer el ridícul".
Comentaris
Josep
Bona patacada del estat espanyol ,han fet el ridícul mundial ,el proces es mes internacional que mai, han de retirar l ordre de captura , demà , jo crec que tindrem mes de 100.000 independentistas a Bruselas, les cosas comencen a rutllar de nou.
picafort
Cal resistència , persistirem fins assolir la independència , tal com cau la fruita madura. Visca Catalunya lliure!!!
Jugada mestre del jutge
Ara que Fuigdemont? Continuaràs fugint o vindràs a donar la cara? President covard; que abandona el seu poble i traeix a una República en el seu segon dia desde la proclamació. La perspectiva del temps deixarà clar quin ha estat el seu trist paper.
Inadaptado
Este tío es mu tonto. No se da cuenta que ahora el problema lo tiene él, porque tendrá que elegir entre volver a España y ser detenido, porqué la orden de detención a nivel nacional sigue vigente, o prepararse para vivir los próximos 20 años fuera del país, hasta que prescriba el delito. Ale, Puigdemont, campeón, tú sigue creyéndote las mentiras que dices jajajaja!!
Jim
Es demostra que anar a Bèlgica no era cap extravagància.
Puigdemont no hi toca
L'aplicació de l'article 155 de la CE té data de caducitat des de la seva aprovació. No té res a veure amb l'extradició. Es pensava Puigdemont que un cop aplicat el 155 és per sempre?.
Elisa
aquest que es fa dir jugada mestre, no es pot ser mes burro, o creus que el president està de vacances? ja m'agradaria veure't a tu en el seu lloc, suposo que deus veure els informatius de les espanyes profundes... perquè estàs ben alliçonat i dius les mateixes bestieses...
el teu
¿"por de la mirada del món"? ¿Con la UE y los grandes países del mundo apoyando a España? La cerveza belga le afecta ;)
España=KK
No hay nada más que decir
Figa-flor
Els espanyols estan tan abduïts que a fer el ridicul mundial li diuen jugada mestre. Tampoc copsen la diferència entre justícia i venjança. I asseguren que al seu país no hi ha presos polítics, perquè sembla ser que els hostatges no ho són.
Es un clásico entre los golpistas independentistas.
Este golpista, cómo ya ocurrió con el anterior en el siglo pasado, no deja de ser un grandísimo cobarde miserable, cuando la cosa se complica un poquito, huyen y dejan tirados a los bobos, que antes habían embaucado. Y otra cosa, podéis esperar con el culo al aire ( que por cierto,que es cómo os ha dejado) que venga a firmar su acta de parlamentario.
ara toca que...
el "LEGÍTIM" President de la Generalitat, Carles Puigdemont i els consellers, DENUNCIÏN el "gobierno español"...això no pot quedar així, ells ho farien doncs nosaltres també...els hem de combatre com ho fan ells, sense treva...VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!!!!
Jaume
En Carlas Puchdamón ha cumansat la custrucsió da la rapública a Bruselas, dons, arrivará un mumén ca la rapública sexpadi i furmará par della tota la cataluña astual, al cataluña dal sur i la cataluña insulá
Joan
Molt honorable president de Catalunya CARLES Puigdemont., heu demostrar prou les vistes mires mes enllà del que cap altre te. deixant un cop mes en ridicul el vostre adversari. VISCA LA REPÚBLICA.
@Elisa la il.lusa
T'aconsello que busquis a referents polítics amb més talla i més valentía que el pobre expresident. Ens va deixar tirats sense donar-li ni una oportunitat a la República que ell mateix ens va fer votar. Va fugir deixant en molt mala posició als seus companys que havien d'anar al jutjat i afavorint que es dictés la seva prisió preventiva; i ara es presenta de nou fent-se passar per exiliat quan només és un fugitiu que va escapar pressa del pànic. Hi han pocs precedents de polítics tant miserables
Quina barra te el fugitiu mantingut!
El món lo que veu és un covard que ha fugit; abandonant als que li recolzen; i buscant el recolzament de la extrema dreta neo-feixista europea. La vergonya internacional per Catalunya és clara; les reserves per aquest pont a Barcelona han caigut un 26%; les empreses multinacionals com Pirelli ja estàn marxant; i el creixement s'ha aturat en sec. Això és lo que veu el món Sr. Puigdemont; les consequències de la seva irresponsabilitat.
PereB
Espero que el jutge belga continuï investigant l'afer. A veure si treuen els colors a questa colla de feixistes i lladregots.

envia el comentari