El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Donec Perficiam demana que Puigdemont torni a Catalunya: “El poble el protegirà”
  • CA

L’associació independentista Donec Perficiam ha demanat aquest dissabte que el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, torni a Catalunya. En un comunicat, es pregunten que “si tan clar està” que al líder de Junts per Catalunya i del Consell per la República no el poden detenir, “per què no torna a Catalunya?”. “Demanem que Carles Puigdemont torni, i el poble el protegirà“, manifesten en el seu text.

Donec Perficiam també ha volgut desconvocar la manifestació que hi havia programada per aquest diumenge per protestar contra l’empresonament de Carles Puigdemont, després que el Consell per la República també desconvoqués la concentració. No obstant, en el comunicat de Donec Perficiam s’insisteix que l’associació “no admet” que aquest organisme “siqui qui vulgui capitalitzar la mobilització”.

L’associació també critica els polítics independentistes que a dia d’avui hi ha a primera línia. “La independència no ens la farà ni la Unió Europea ni la justícia europea”, afirmen, a més d’insistir que “l’hem de fer nosaltres i no veiem que els nostres polítics -de tots els colors- estiguin disposats a fer-la”. “Només estan per xutar la pilota endavant“, asseguren. Així mateix, entenen que l’alliberament del president Carles Puigdemont per part de la justícia italiana, no és quelcom que el moviment independentista hagi de celebrar. “No ha estat cap victòria”, creuen, i afegeixen que “només ha servit perquè la justícia de l’estat veí faci el ridícul una vegada més”.

Segons Donec Perficiam, “la ignomínia” està “als despatxos de les nostres institucions” que, segons ells, estan “ocupades per polítics traïdors, incapaços de fer complir el mandat de les urnes i del Primer d’Octubre de 2017”. Asseguren que aquests polítics “només gestionen l’autonomia i busquen la ‘pagueta’ del Reino de España“. Així doncs, l’associació demana deixar de consolar-se amb “victòries de pa sucat amb oli”. “Ells continuaran ultratjant les nostres banderes”, etziben.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa