Desconvocada la manifestació del Consell per la República de diumenge

L'organisme insta la ciutadania a manifestar-se el proper 1-O

El Consell per la República ha desconvocat aquest dissabte la manifestació que havia convocat per aquest diumenge en motiu de la detenció del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, a Sardenya. En un comunicat difós als mitjans de comunicació, l’organisme explica que amb el seu alliberament ja s’ha produït una “victòria” i, per tant, insten la ciutadania a “concentrar els esforços” en les mobilitzacions previstes per al quart aniversari del referèndum d’autodeterminació de l’1-O.

En el comunicat, el Consell per la República treu pit de la seva tasca, i assegura que “s’ha demostrat que la tasca duta a terme des del Consell a l’exterior és efectiva de cara a l’objectiu d’assolir la República”. Es refereixen a la “tasca jurídica, diplomàtica i política“, i asseguren que la confrontació de l’independentisme amb l’Estat espanyol “des de fora de els seves fronteres és efectiu i acumula moltes decepcions pels interessos de l’Estat repressor”.

El Consell afirma que la manifestació d’aquest diumenge s’havia convocat després “d’engegar tota la maquinària jurídica i diplomàtica” de la qual disposa l’organisme per tal que “aquesta nova jugada de l’Estat espanyol se li girés en contra“. La manifestació, doncs, queda desconvocada després que el jutge italià decidís alliberar Carles Puigdemont sense mesures cautelars però amb la condició de tornar a declarar el dia 4 d’octubre.

El Consell per la República també informa que està previst que Carles Puigdemont ofereixi una roda de premsa des de l’Alguer per donar més informació sobre “aquesta nova victòria a l’exili”. Asseguren que el president incidirà en la necessitat de manifestar-se aquest proper 1-O per tal de “reivindicar la independència”. L’organisme també recorda que a finals del proper mes d’octubre el Consell per la República celebra les eleccions a l’Assemblea de Representants, i es defineix com “l’eina més efectiva per fer camí cap a la República“.

Comentaris

  Cuatro gatos. 25/09/2021 7:34 pm
  Y tres de ellos a punto de gastar la séptima vida .
  Nou comentari 25/09/2021 11:14 pm
  Beeeeee beeeeee
  Anònim 26/09/2021 12:01 am
  De ilusión también se vive,pero por los que se ven en muchos de estos actos,habréis muerto siendo españoles,así que el tiempo que os quede disfrutar con el INSERSO.
  L'eina més efectiva per fer camí cap a la república? 26/09/2021 4:28 am
  Algu hauria d'explicar on és aquesta efectivitat de que parlan.
  No pueden forzar a la borregada corrupgente a tanto esfuerzo. 26/09/2021 1:50 pm
  Los pocos que van quedando son muy viejos y la gente joven pasa de esta mierda.

Nou comentari