Carles Mundó: "No tinc por"

El conseller de Justícia afirma que té una "absoluta tranquil·litat de consciència" i expressa la seva "tristesa" pels seus companys que continuen empresonats

 

El conseller de Justícia, Carles Mundó
El conseller de Justícia, Carles Mundó | 324

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat aquest dijous la seva experiència després de passar més d'un mes a la presó madrilenya d'Estremera per ordre de la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela. En una entrevista a RAC1, Mundó s'ha mostrat "feliç de tornar a casa" i d'haver-se retrobat amb la seva família. No obstant això, també ha fet palesa "la tristesa" d'haver de deixar enrere alguns dels seus companys, cosa que "superava amb escreix l'alegria de marxar". Pel que fa a la causa que continua tenint pendent malgrat el seu alliberament, Mundó ha estat molt clar: “No tinc por. Em fa mandra afrontar tot això però ho faig des de l’absoluta tranquil·litat de consciència”. Sobre la seva estada al centre penitenciari d'Estremera, Mundó ha volgut remarcar que els mateixos presos els van deixar molt clar que, de cap manera, no és un "reflex de les presons espanyoles i madrilenyes" sinó, ben al contrari, "la més digna que tenen". Segons considera, la decisió d'empresonar-los allà va ser "per ensenyar-la a les visites" que poguessin rebre els membres de l'executiu de Carles Puigdemont.


Segons ha afirmat, en el moment d'anar a declarar a l'Audiència Nacional espanyola, el conseller de Justícia "ja pensava que entraria a la presó". Fins i tot ha recordat com, a l'hora d'anar a Madrid, ho va fer "amb la maleta feta, pensant que no tornaria". Mundó ha rememorat com ho va explicar a la seva dona i als seus fills, dient-los que "no havia fet res de dolent" però que acabaria tancat a la presó "per una qüestió injusta", i també als seus pares. Un cop davant la jutge, ha dit que comparteix la sensació que va tenir el conseller de Presidència, Jordi Turull: "no els interessava el que anàvem a explicar perquè la decisió ja estava presa". Mundó ha arribat al punt d'explicar que, mentre els seus advocats explicaven les seves conclusions, Lamela "estava escrivint a l’ordinador. Segurament, retocant la interlocutòria que ja deuria estar escrita abans”. El conseller també ha detallat el trasllat a la presó, dispersats, "com habitualment fan amb els terroristes". Emmanillats amb les mans al darrere, van ser introduïts en una furgoneta, una experiència que ha qualificat de dolorosa i que va fer que, arribat a la presó, el director del centre l'enviés al metge. A més, ha recordat com a cosa "absolutament ridícula" que la Guàrdia Civil considerés "d’utilitat posar-nos amb el mòbil tres vegades l’himne d’Espanya abans de baixar de la furgoneta".


 

Ara, en llibertat sota fiança, ha volgut tenir "un record molt especial" per a Oriol Junqueras, a qui va haver de deixar a la presó en "un moment molt dolorós". De cara al futur, s'ha mostrat tranquil i "convençut" que no ha comès "cap delicte". “Si algú té la indecència d’acusar-me d’un delicte que implica la violència, com la rebel·lió o la sedició, em fa gairebé somriure que algú pensi que puc participar en aquest tipus d’accions. No ho he defensat mai. Cap dels delictes que se’ns imputen ens poden condemnar".

 

 
Comentaris

envia el comentari