El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Capella titlla de “dret penal creatiu” les interlocutòries de Llarena
  • CA

 

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha tillat aquest dimarts les interlocutòries de Pablo Llarena de “dret penal creatiu“, en referència als textos que el jutge del Tribunal Suprem ha escrit per justificar els processaments contra els líders independentistes i per defensar que se’ls mantingui en presó preventiva. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera ha remarcat que els presos polítics haurien d’estar lliures, i ha avisat el govern espanyol que no entenen que el seu acostament sigui “un regal” ja que Moncloa està complint la llei.

Capella ha assegurat que els presos polítics estaran a presons catalanes abans de dijous. Ha explicat que l’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, el president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’exconseller Raül Romeva han passat la nit a la presó de Valdemoro, però que no li consta que l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Meritxell Bassa hagin sortit aquest dilluns de la presó d’Alcalá Meco.

 

En aquest sentit, la consellera ha explicat que des de la Generalitat es va intentar que el trasllat “es fes de presó a presó, però no ha estat possible” perquè el Ministeri de l’Interior no ho ha autoritzat encara que en casos excepcionals es pugui fer, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa