El nou cap dels Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Estela, ha carregat aquest matí contra les declaracions del comissari jubilat José Manuel Villarejo sobre la relació dels atemptats del 17 d’agost de 2017 amb els serveis d’intel·ligència de l’Estat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Estela no ha donat “cap credibilitat tècnica” a les seves manifestacions i ha proposat que algú amb responsabilitat institucional respongui les declaracions.

Estela ha explicat que davant les paraules de Villarejo, com a comandament dels Mossos d’Esquadra que el dia dels atemptats dirigia la regió de les Terres de l’Ebre, on va esclatar la casa d’Alcanar, se li “desperten dos sentiments”. Per una banda, “tènic” que ha argüit en el sentit que els “Mossos van fer una investigació en la que no es van estalviar esforços”. “En aquesta investigació no vam trobar cap prova objectiva que avali les teories diu Villarejo”, ha destacat. “Jo em bellugo des del punt de vista més tècnic i no hi ha cap prova que li pugui donar credibilitat”, ha sentenciat.  

Per altra banda i seguint el fil, ha reclamat algun tipus de rèplica institucional però no ha volgut concretar de per a qui. “Aquest tipus de declaracions potser si que es mereixen algun tipus de resposta per part d’algú”, ha incidit. Ara bé, se n’ha estat, hàbilment de dir qui havia de ser qui repliqués el comissari des de l’àmbit institucional o polític.

D’aquesta manera Estela ha estat el primer uniformat que ha respost les tesis de Villarejo expressades a l’Audiència Nacional quan va qualificar els atemptats “d’ensurt” que s’havia escapat de les mans a l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència, Fèlix Sanz Roldán. Una opinió que va reblar fora dels Jutjats. De fet, el mateix Villarejo ho havia fet saber per escrit al jutge instructor del cas Tàndem a l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Català a l'escola a gener 21, 2022 | 10:06
  Català a l'escola gener 21, 2022 | 10:06
  El comissari no dona cap credibilitat... a què ? Voleu dir : El comissari no EN dona cap credibilitat ( A les declaracions en seu judicial de l'agent i l'espia Villarejo ).
 2. Icona del comentari de: Técnic a gener 21, 2022 | 10:42
  Técnic gener 21, 2022 | 10:42
  Dons jo li dono mes credibilitat a Villarejo que als mossos i l'estat, es evident que els mossos s'han sentit ofesos per quedar com uns tontos pagafantes.
 3. Icona del comentari de: Hi han agut morts internacionals a gener 21, 2022 | 11:25
  Hi han agut morts internacionals gener 21, 2022 | 11:25
  Ha d’entrar la justícia internacional . Perquè els mossos varen matar el fugitiu, cuan el podien haver detingut? O això no es real? Villarejo sap molt mes bé el que diu que tu.

Nou comentari

Comparteix