El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El cap de la cúpula militar es desmarca dels militars retirats
  • CA

El cap de l’Estat Major de Defensa (JEMAD), Miguel Ángel Villarroya, s’ha desmarcat de les manifestacions que han fet militars retirats i ha afirmat que “les opinions d’aquestes persones no poden considerar-se representatives del col·lectiu del qual formaven part amb anterioritat sinó que s’han de veure com opinions de ciutadans particulars“.

En un comunicat d’aquest divendres, Villarroya sosté que aquests militars jubilats tenen “tot el dret a expressar el que considerin” però no poden atorgar-se “un dret de representativitat que no posseeixen, que fa mal a la imatge de les forces armades i només confon l’opinió pública”. El JEMAD ha assegurat que el “compromís” de l’Exèrcit “amb Espanya i amb la Constitució no ofereix cap dubte”.

[r:1]

“Les forces armades dels nostres dies no miren al passat, ens trobem en un constant procés d’adaptació d’estructures i capacitats al continu canvi en el qual els riscos i amenaces es desenvolupen de forma global”, afirma al comunicat. Villarroya subratlla que els militars han jurat o promès defensar la Constitució i que la condició de militar en actiu comporta “el compromís de neutralitat política“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa