El cap del CNP de Rajoy, a Villarejo: “Como te pillen, tronco, estás solo”

El comissari es vanta d’haver fet emergir Vicky Álvarez per fer caure els Pujol

El comissari jubilat José Manuel Villarejo actuava amb la protecció del cap del Cos Nacional de Policia en época de Mariano Rajoy i Jorge Fernández Díaz. Això sí, amb condicions. En el benentès que si l’enxampaven fent investigacions encobertes s’hauria d’espavilar sol. Així es desprén de les converses gravades que consten en la peça separada de l’Audiència Nacional sobre el cas Kitchen, un sumari en què s’investiga les operacions clandestines i pagades amb fons reservats per tal d’aconseguir la documentació compromesa dels líders del PP que tindria amagada l’extresorer de la formació, Luis Bárcenas.

En una d’aquestes converses que consten a la causa, el comissari Villarejo comenta les reunions amb la direcció d’Interior sobre la seva feina en l’operació Catalunya. La conversa és amb el comissari principal, Enrique García Castaño, ara jubilat i aleshores cap de la poderosa Unitat de Suport Operatiu de la Comissaria General d’Informació del CNP, el número tres d’intel·ligència. En el diàleg, Villarejo es queixava que en aquell moment la dreta mediàtica l’atacava i que ningú no valorava la seva feina feta per obrir la causa contra la família de l’expresident Jordi Pujol.

De Losantos a Vicky i “estás solo”

És una conversa de l’any 2017 en què Villarejo comença recordant que el locutor de ràdio Jiménez Losantos, a qui titlla de “merda”, l’acusa en antena d’estar “treballant per als Pujol”. “Quin fill de puta, i que tal, i que tal i tal, aquest ara està treballant per als Pujol i tal com està, jubilat, doncs el que vol és embolicar-ho tot perquè al final ho anul·lin tot… Seràs fill de puta!”, exclama Villarejo. De fet, es mostra ofès per aquests comentaris i es vanta de ser “l’únic que toca els collons a tothom”.

En aquest sentit, Villarejo rememora que Ignacio Cosidó, número dos del ministeri de l’Interior, va intentar posar-li límits a la seva actuació. “Li vaig dir, i una polla!”. Una situació que l’aleshores Director Adjunt Operatiu de la Policia, el màxim comandament del CNP uniformat, Eugenio Pino, va calmar. “Pino es va comportar, quan vam sortir de la reunió Pino em va dir, tira palante, però ara, com t’enxampin, tronco, estàs sol”, detalla el comissari.

“Té collons, macho! O sigui que tota aquesta història, que si no arriba a ser per la Vicky [en referència a Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola] per l’altra, per l’altra, no hi ha causa, i que encara i així la Fiscalia, quan vaig anar a veure al merda del Salinas, [en referència al fiscal Antonio Salinas], em va dir que no, que no hi veia res i tal, i les personalitats tal…”, reivindica. En aquesta línia, Villarejo també es vanta d’haver difós tot l’afer de Corinna zu Sayn-Wittgenstein amb Joan Carles I. “Clar, tothom s’ha aprofitat del puto tema de l’emèrit dels collons.. escolti, i … a mi que m’explica vostè?”, carrega Villarejo mostrant que es defensa davant les pressions.

La conversa continua amb la queixa del comissari Enrique García que l’han desfenestrat i l’han traslladat d’intel·ligència a la comissaria de Leganés, per dirigir la zona sud de Madrid. Villarejo li dona ànims i l’aconsella que es mantingui ferm davant les pressions. “Et vull dir, no t’arronsis, tira endavant, i cony, tu, que efectivament tot els que has fet, tot el que ens han ordenat és el que hem fet, però precisament com és això, ara que no ens llencin a les escombraries”, recomana Villarejo. El comissari clou la conversa després de pagar la consumició amb un punt resignat: “A mi ja em van llençar a les escombraries fa uns mesos…”. Frase que el comissari Enrique respon amb un sentit “a mi ja m’hi han llençat”.

La transcripció de la conversa entre Villarejo i el comissari Garcia

La transcripció de la conversa entre Villarejo i el comissari Garcia Quico Sallés

 

Nou comentari