Canvi de mesures i recurs al Suprem, les dues opcions del Govern per esquivar el TSJC

Reunió telemàtica d'urgència aquesta tarda del Govern amb el món local

Una nova proposta de mesures, abaixant el llistó de població i incidència de la COVID, o bé un recurs al Tribunal Suprem. Aquestes són les dues opcions que el Govern està estudiant per intentar arrenjar la situació creada arran de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha tombat el toc de queda imposat per la Generalitat a 148 municipis. Una reunió telemàtica a les sis d’aquesta tarda amb els ajuntaments més grans afectats i les entitats municipalistes servirà per enllestir la via alternativa del Govern per esquivar el TSJC. Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en declaracions just abans de pronunciar una conferència a la Universitat Catalana d’Estiu d’aquesta tarda. De tota manera, ara per ara, el Govern reforçarà amb més policia la vigilància de les concentracions al carrer i els botellots.

El fet que el recurs al Suprem encara pot trigar -hi ha cinc dies per registrar-lo- anima al Govern a avaluar altres mesures. “De moment, la resolució és la que és”, ha advertit la consellera per afegir que “des del punt de vista d’Interior i de Salut reforçarem els aspectes que fan referència que les mesures de seguretat al carrer es compleixin”. Així ha assenyalat que “reforçaran els binomis de policia local i Mossos per evitar que al carrer no hi hagi ni menjar ni begudes en grups nombrosos” per “seguir en la bona línia de reducció de contagis que encara no ha arribat a un nivell òptim”. “Estem en un nivell de risc alt de contagi i que no poguem arribar la pandèmia, per això plantejavem unes mesures estrictes que ara acabarem d’avaluar”, ha asseverat.

En tot cas, Vilagrà insisteix que demà al matí el Govern presentarà “altres mesures, diferents i ajustades per veure si és possible encara que els municipis més grans o amb més incidència puguin mantenir el toc de queda”. La reunió prevista aquesta tarda amb el món municipal ha de servir per acabar d’enllestir aquestes mesures. En qualsevol cas, Vilagrà ha carregat contra la decisió del TSJC tot advertint que els “jutges no haurien de fer d’epidemiòlegs i haurien d’avaluar el que plantegen els experts que han defensat el toc de queda”.

Laura Vilagrà, en un moment de la seva intervenció en la jornada de la fundació Irla a la 53 edició de la UCE/Josep Maria Montaner

Per altra banda, Vilagrà també ha aprofitat per valorar la sentència del Tribunal Suprem que avui ha decidit anular el control obligatori de la COVID que va imposar el govern de Castella La Manxa. Vilagrà considera que l’aposta del Govern és incentivar la vacunació que no pas imposar un passaport Covid o bé més controls.

Comentaris

  joandomenec 19/08/2021 4:32 pm
  He vist per TV3 Telenoticies la resolució del TSJC escrita en espanyol. La Generalitat ha demanat en algun moment que les comunicacions d'aqueix tribunal estiguen redactades en català? En quina llengua s'adreça la Generalitat al TSJC? Algú pot respondre?
  JordiG 19/08/2021 6:14 pm
  A quins interessos espuris serveix aquest mal anomenat tribunal "catala" ? On era l'1O ? Porque mai donen⁰la cara ?
  Jordi G 19/08/2021 6:17 pm
  A quins interessos espuris serveix aquest mal anomenat tribunal "catala " ?
  JordiGj 19/08/2021 6:18 pm
  A quins interessos espuris serveix aquest mal anomenat tribunal "catala" ? On era l'1O ? Porque mai donen⁰la cara ?
  pol 19/08/2021 7:16 pm
  No estic d'acord amb moltes resolucions de l'TSJC però en aquest cas qui pixa fora de test és la generalitat, els jutges no fan de empidemiolegs sinó que defensen en aquest cas concret els drets fonamentals de la població com és el seu deure, ja és hora de posar la covid19 en el lloc que li correspon com a malaltia amb una mortalitat insignificant per a la major part de la població sana de menys de 60 anys i els que gobernen vacunin el 100% de gent gran i persones amb patologies. El principal dany d'aquesta malaltia és la desconexió neuronal que pateix bona part de la població presa del pànic irracional
  Els drets fonamentals no els poden conculcar ni metges ni politics 19/08/2021 8:24 pm
  No són els jutges els que fa d'epidemiòlegs. Són els epidemiòlegs que han volgut fer de jutges.

Nou comentari