El cantant Manolo García, amb el dret a decidir

"No és policia el què cal per entendre's. Humiliar no és el camí", afirma l'exvocalista d''El Último de la Fila'
El cantant Manolo García
El cantant Manolo García | Manolo García

El cantant Manolo García s'ha preguntat aquest dimecres en un comunicat a la seva pàgina web "per què no es pot escoltar l'opinió del poble català" i també s'ha qüestionat per si el resultat "no agrada a tothom". "I és això el correcte? No voler escoltar quan s'intueix que potser no agradi la resposta?", ha continuat l'exvocalista d''El Último de la Fila'. Per a García, "és des de la política que s'han de resoldre els problemes polítics" i ha demanat més "diàleg". "Mai violència ni intimidació. Segur que s'aconseguirien resultats més civilitzats i probablement més satisfactoris per a tots", ha assenyalat Garcia, que també ha criticat el desplegament policial dels darrers dies. "No és policia el que cal per entendre's. Humiliar no és el camí", ha sentenciat.


 

L'artista també s'ha referit a les polèmiques recents amb els cantants Joan Manel Serrat o Lluís Llach per les seves opinions polítiques i els ha mostrat el seu "sincer respecte i estimació a tots dos". "El món és molt millor amb ells", ha manifestat Garcia, que ha afegit que "quelcom, o molt, no funciona si es pensa que és correcte insultar els que opinen de forma diferent". "A vegades sembla que res no canvia, que estem retrocedint en comptes de millorar com a col·lectiu amb el pas dels anys. I això és greu, una errada a corregir", ha lamentat. Sobre la presència dels ferris al port de Barcelona per acollir milers d'agents policials, Garcia ha comentat que no sap si sent "pena", "indignació" o "una barreja de totes les dues".

Comentaris
Racs
Segurament en Manolo no es independentista, però la seva reacció es la mes lògica i civilitzada per una persona que ha nascut i ha viscut sempre aquí. Estan aconseguint que el poble català s'uneixi como mai abans ho havia fet, pagaran una factura molt alta
Des de fa 30 anys, el músic preferit
Sóc catalana i la meva llengua materna és el català, m'agraden molts cantants i grups catalans, però he admirat la música de MGarcia per sobre de tot. No importa si és o no independentista, defensa la democràcia. Això em fa valorar-lo com a persona, a més de com a músic.

envia el comentari