Cano (Cs): "El procès s'estudiarà com un sistema destructiu per la societat"

El diputat taronja José María Cano acusa el Govern de ser incapaç de liderar l'economia i la consellera Àngels Chacón li respon amb dades

 

El diputat de Cs José María Cano ha fuetejat el procés català aquest dijous en el ple del Parlament assegurant que serà estudiant en el futur com "un sistema destructiu per la societat i l'economia". Cano, que ha interpel·lat el Govern sobre aquesta qüestió amb al voluntat —ha dit— "d'alertar d'una crua i trista realitat", ha denunciat que els membres del Govern estan "ancorats a l'any 1714 i dedicats a aixecar fronteres" quan "el futur passa per més unió i més Europa".

 

Cano considera que el procés "ha inutilitzat" el Govern per liderar l'economia perquè "els actes simbòlics i performances consumeixen tota l'energia". A més, ha seguit, "no estan capacitats per abordar tot allò que no sigui el procés perquè són la seva guàrdia pretoriana, han estat escollits per atrinxerar-se en el monotema" i per això "les seves polítiques son ineficients".

 

 

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lamentat el "relat catastrofista i negatiu" de Cs i per rebatre-ho ha ofert algunes dades positives. Chacón ha dit que el PIB del 2018 va augmentar un 2,6%, mentre que a la resta d'Espanya un 2,5%. El PIB industral va augmentar un 21,4% i a Espanya el 16%, la producció industrial va pujar un 0,8% i a Espanya un 0,7% i l'atur es va tancar en un 11,5% i a la resta de l'Estat en un 15,3%.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?