El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Canadell vol que el SN de l’ANC es desvinculi dels partits signant un manifest
  • CA

L’empresari i membre electe del Secretariat Nacional (SN) de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Joan Canadell proposa que els 77 integrants del SN signin una declaració o manifest “conforme no respondran a cap interès de partit i, a més, rebutjaran qualsevol acció que rebin en aquesta línia”. Així ho manifesta en un article publicat al Món, on també demana “establir en els estatuts un mecanisme de control per verificar que es compleixi aquest punt i, en cas contrari, preveure les accions vers el membre del secretariat que no ho compleixi”.

Canadell fa aquesta proposta després de les discrepàncies internes a l’ANC que s’han fet públiques aquests darrers dies, ja que considera que l’Assemblea “no només ha de ser totalment transversal, sinó que cal evitar-ne qualsevol bri de dubte”. En el text, el membre del SN enumera els tres reptes que afronta l’entitat independentista. El primer, “donar un missatge clar a la societat civil que el nou Secretariat és completament transversal i eliminar-ne qualsevol ombra de dubte”.

El segon, “donar un missatge d’optimisme i d’il·lusió, alhora que recuperar el somriure que tant ha caracteritzat els grans actes convocats des de 2012″. I el tercer, “desenvolupar el full de ruta aprovat a l’AGO de Manresa, sense cap tipus de bloqueig per interferències externes”. Canadell mostra la seva preocupació “per com ha anat el procés electoral, per tot el que s’ha fet públic en tota mena de mitjans de comunicació, que probablement han contribuït a una baixa participació a les eleccions, fet que donava la imatge que els partits hi tenien grups o representants dins les candidatures”.

En aquest sentit, considera que “si no hi ha un canvi clar serà difícil assolir els 2 reptes primers que menciono“. D’entrada, Canadell fa explícit en l’article que ell es compromet “a no respondre a cap interès de partit i, a més, rebutjar i denunciar qualsevol acció que pugui rebre en aquesta línia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa