Canadà renya Espanya pels judicis contra Mas i Forcadell

L'executiu respon a una pregunta del Bloc Québécois, que critica amb duresa el govern de Rajoy i fa una defensa de l'autodeterminació
Irene Rigau, Artur Mas i Joana Ortega agraeixen el suport de la gent després del primer dia del judici pel 9-N | Jordi Borràs

 

El govern del Canadà recordarà al govern espanyol que "tots els drets humans han de ser respectats en tots els casos i sense excepció". Així ho ha assegurat aquest divendres el secretari parlamentari d'Assumptes Exteriors canadenc, Matt DeCourcey, després que la diputada del Bloc Québécois Monique Pauzé hagi criticat amb duresa el judici al president de la Generalitat, Artur Mas, i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'hagi qualificat "d'inacceptable".

 

 

Pauzé ha defensat, durant el ple del Parlament d'Otawa, el dret d'autodeterminació de tots els pobles i ha assegurat que estan a "favor dels catalans que veuen els seus drets repudiats per Espanya". A més, la diputada ha emplaçat a l'executiu del seu país a "recordar al govern espanyol que els pobles tenen dret a la lliure determinació".

Comentaris
Caspanya es el fesmeriure de tot el mon amb els judicis per posar urnas. Quinas ganes de desconectar i tindrels com a veins .
Jordi Estelada
Almenys hi ha un estat que reconeix els drets fonamentals dels pobles, drets que la majoria de nacions-estat no respecten o bé giren l'esquena per no voler-ho reconèixer.
Joan Jaume
No sé si haurà una pluja d'Estats que reconeixaran la República catalana el lendemà de la proclamació de la Independència, però l'endemà passat segur !
Je -Sí-Cat.
Irlanda, Canadà, Estonia, Letònia, Lituània, Suècia, Suïssa, Finlandia... és possible que aquests estiguin entre els primers països que reconeguin la República Europea. El que sabem segur és que Espanya serà ultima. És molt previsible i conservadora, per no dir directament retrògrada.
PIU
Me'n alegro molt que sigui un país com Canadà qui faci primer aquest pas. Canadà és un país exemplar en molts aspectes. A més de discret i una potencia econòmica mundial. Forma part del G-7.
almogaver.cat
La Internacional Lliberal. Ha qualificat aquest ridícul judici, contra Mas i posteriorment conta Forcadell, com un desafortunat atac a la democràcia i d'un judici de teatre. https://youtu.be/1D5Sa2Yq-2g https://youtu.be/1D5Sa2Yq-2g
Pere
Quine ventatge te el ser espanyol, jo no ni vec cap, sons els descendents del Curro Gimenez
Andreuenc_Dani
Pel que es veu, el primer ministre canadenc es una persona culta, educada, respectuosa, elocuent, modern, respectuos...vaja, com en Rajoy i els seus.
Ara i aquí
Falta veure si algun mitja espanyol pot publicar aquesta noticia sense passar la censura.
Mira per on!
Avui cap comentari d'en Ramon el fatxa ni cap altres nicks que fa servir el troll mononeuronal. O s'ha acabat el pressupost del CNI, o els han donat lliure el xap de setmana després de les hores extres que han fet durant la setmana de la vergonya, judici polític per posar les urnes. //*//
Iscar
Els de fora només renyan els de Madrid a nosaltres ens castigan. Sempre les de perdre i fins quan?
ForaBofiflers
Espanya està acabada perque es un país antidemocràtic que no serveix per res. Ni ganes de seguir amb ells.
sobira
aixo es democracia de veritat no ho que te espanya una democracia al estil dictatorial dolenta i anomenada feixisme quina vergonya de marca ser espanyol n es ser res l independencia es la nostra llibertat lo demes es perdua de temps sobre tot una catalunya dins d espanya fora d espanya vivirem millor i respirarem millor per una catalunya lliure gracies canada
Si la notícia fos certa algunes conclusions també ho serien. Si al text de DeCourcey trobeu lo de "reprimenda a Espanya", aviseu, si us plau.
Diari de sessions. Contestació de M. Matt DeCourcey (secrétaire parlementaire du Ministre des Affaires étrangères a Mme Monique Pauzé (Repentigny, BQ): Comme dans toutes les situations, les fonctionnaires du ministère sont en contact avec nos homologues des autres parties du monde. Ce gouvernement reste ferme dans sa position, soit qu’il faut promouvoir les droits de la personne dans le monde, et nous le soulignons dans toutes nos conversations avec nos homologues internationaux“.
Ai Troll, caus de quatre potes quan et criden!
Deixa de mentir, com quan dius qu'ERC es independentista des de Colom i Rahola, o que Catalunya només es un comptat quan hem tingut reis (Jaume I, Pere III el Cerimoniós,...) molt abans qu'existís Caspanya. Nosaltres som demòcrates, només volem un referèndum vinculant i acceptarem el resultat: 50%+1 = ADEU ESCANYA!
Ai Troll catalanet secessionista
Tots els reis d'Aragó des de Ramir II fins a Felipe VI d'Espanya (Felip V rei d'Aragó i Comte de Barcelona) han estat reis d'aquest conjunt de territoris anomenats Catalunya, un dels quals és el comtat de Barcelona.
Erko
El dret d' autodeterminació no té res a veure amb Catalunya. Quina incultura supina!!! La gent parla BLA BLA BLA i no s' entera de res
Lluis XIII
Qué passa catalanets , ja no us enrecordeu de quan volieu marxar d' Espanya ???? Que va passar ???? ????????????
@Ai Troll catalanet secessionista
Precisament Catalunya serà República, ja et pots quedar al Borbó que aquí sempre han fet més mal que bé, recordes 1714 i el decret de nova planta? Pués eso, ajo i agua!
Ai Troll uniòpata
Segueix pagant el teu reieto de torn i les seves fulanes, amb naltros no hi comptis pas. Bona nit Ramon, no tinguis malsons per haver de treballar aviat com sempre hem fet els catalanets.
Uniòpates, caquetes?
No patiu, ja falta poc, al setembre com a tard votarem el referèndum vinculant i s'haurà acabat, serà la victoria de la Democràcia sobre el regim post franquista del 78, el "atado i bien atado" es defilara. HAHAHAHA... mentrestant, dodotis d'oferta devant la delegasion del gobierno de caspaÑa.
Explicans-ho Lluis XIII si us plau, els que encara dubten s'acabaran de decidir. Ha ha ha

envia el comentari