La campanya per pagar els casos d'agressions a periodistes recull gairebé 18.000€

El micromecenatge, impulsat pel Grup Barnils, cobrirà les agressions a Roser Vilallonga, Jordi Borràs i Àngel García, agredits per agents de policia
Jordi Borràs després de ser agredit
Jordi Borràs després de ser agredit | CEDIT

El passat 24 de juliol una vintena d’entitats, amb el Grup de Periodistes Ramon Barnils al capdavant, van impulsar una campanya de micromecenatge a Totsuma per poder fer front a la defensa de Jordi Borràs, agredit per un Policia Nacional el 16 de juliol que el va atacar al crit de «Viva España! Viva Franco!» i ha de fer front també a la denúncia que el l’agent ha interposat contra ell. En només 12 hores es van recollir els 12.000 euros necessaris per sufragar les despeses judicials, que inclouen el servei de l’equip d’advocats, diferents pèrits i procurador, a banda de pagar una part important d’impostos.


 

El grup impulsor, tal i com havia anunciat, un cop assolit el primer objectiu va ampliar la causa en dos fronts. Per un costat a ajudar a sufragar els costos de les dues querelles contra agents antidisturbis de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra impulsades pels fotoperiodistes Roser Vilallonga, Jordi Borràs i Àngel García pels fets ocorreguts la nit del 23 març del 2018, quan es trobaven cobrint la manifestació a favor de la República i el govern legítim, i demanant la llibertat dels presos polítics. I per l’altre a Irídia, entitat que té per objectiu la defensa dels drets humans. Una part del pressupost anirà destinada a un fons per litigar en futurs casos estratègics de violència institucional contra periodistes.


 

Finalment la campanya ha tancat amb un gran èxit i un total de 17.730 € provinents de 684 mecenes que hi han aportat quantitats des de 5 a 1000 €. Les entitats que donen suport a la iniciativa són: el Grup de Periodistes Ramon Barnils, Irídia - Centre per a la Defensa dels Drets Humans, l'Ateneu Barcelonès, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Òmnium Cultural, la SICOM, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, Novact, Drets.cat, AMIC, SOS Racisme, l'Associació Catalana de Professionals, el Sindicat de la Imatge de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, FundiPau - Fundació per la Pau, Unitat Contra el Feixisme i Racisme, UPIFC i el Col·lectiu Ciutadella. A més, la campanya ha comptat amb el suport del dissenyador Jordi Calvís, que n’ha elaborat la imatge i de la plataforma de micromecenatge TotSuma sufragant les despeses de gestió del crowdfunding.


 

El Mapa de la Censura de Mèdia.cat, impulsat pel Grup Barnils, ha comptabilitzat 27 amenaces, intimidacions o agressions a periodistes des del gener de 2018 fins a l'actualitat. En els darrers quatre mesos del 2017 se'n van comptabilitzar 37.
Comentaris
remigio III
I ara ens volen fer creure que ens envien cinc-cents agents per a evitar aldarulls. Si, se n'anaren, segurament no hi hauria, perquè si no hi ha malfactors, no hi ha males conductes i, en tot cas, els mossos ho fan molt millor que els uniformats borbònics.
Ens estan provocant ja fa temps Parem el país d,una vegada serà l,única manera que Europa prendrà part

envia el comentari