El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les cambres catalanes es perden el discurs de Felip VI per “problemes d’agenda”
  • CA

“Ara correspon que junts i entre tots, sumant esforços i aplicant intel·ligent i coordinadament les nostres energies i recursos amb generositat, transparència i rigor, siguem capaços de reactivar l’economia amb tota la força, la solidaritat i la solvència de què els espanyols són capaços i també es mereixen”. És la crida que va Felip VI als representants de les cambres de comerç espanyoles, en el marc d’un ple extraordinari de la Cámara de Comercio de España aquest dilluns 1 de juny, en què els presidents de cambres van participar-hi de forma telemàtica.

Però les dues cambres catalanes que representen les tretze cambres del país, la de Barcelona i la de Lleida, presidides per Joan Canadell (Eines de País, la candidatura impulsada per l’ANC) i Jaume Saltó respectivament, no van escoltar les paraules del Borbó. En el cas de Joan Canadell, “per problemes d’agenda”, segons ha confirmat la Cambra a El Món, que ha refusat comentar si hi havia també motius polítics en la decisió de prioritzar altres activitats durant l’hora del ple de dilluns, festiu a Barcelona ciutat per la segona pàsqua. En el cas de la Cambra de Comerç de Lleida, fonts de la presidència han explicat a aquest diari que “el president no es va connectar a la sessió plenària”, si bé “sí que va participar del consell executiu previ”. En aquest cas, no han pogut precisar si Jaume Saltó va decidir no escoltar el monarca espanyol o tenia també problemes d’agenda.

La Cámara de Comercio de España està presidida per un català, José Luís Bonet, actualment president d’honor del Grup Freixenet. Els representants de la Cambra de Barcelona i la de Lleida també es van perdre la intervenció de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i de la presidenta del Grupo Santander i vicepresidenta primera de la Cámara de España, Ana Botín. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa