Cambray: “En els darrers anys no s’ha defensat prou el català a l’escola”

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha reconegut aquest divendres que “en els darrers 15 anys no s’ha fet prou per defensar el català a l’escola“. Ho ha dit en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio en la qual ha informat que la conselleria fa temps que rep queixes per part del professorat sobre la regressió que pateix la llengua d’aquest país a les aules catalanes. “I en tenim dades”, ha afegit.

Cambray ha fet aquestes declaracions en una conversa en la qual ha explicat com funcionarà el nou pla d’Educació per combatre l’imposició del 25% de castellà a les escoles catalanes. El conseller ha posat com a exemple el grup de P5 de Canet de Mar, i ha dit que en aquesta classe arribarà un nou docent, de manera que a l’aula hi haurà dos professors. Preguntat per si la classe es farà en català i un professor li farà la classe en castellà de manera paral·lela a aquest infant, Cambray ha dit que aquesta és una decisió que ha de prendre cada escola afectada per aquest tipus de sentència, però ha volgut deixar clar que “el sistema educatiu català no separa per raons de gènere, raça o llengua“.

Cambray ha dit que aquests nous professors s’incorporaran a les escoles després de les festes de Nadal, i els docents “s’integraran als projectes educatius dels centres“, de manera que serà sempre l’escola qui decideixi quina funció tindran aquests treballadors.

El conseller també ha estat preguntat si després de la polèmica dels darrers dies sobre Canet de Mar ha estat temptat de dimitir. Ho ha negat, i ha assegurat que ocupa aquest càrrec per ser “útil pel país”. Ha assegurat també que té tota la “fermesa, convicció i realisme per afrontar un tema com el català”. Ara bé, ha assegurat que el “blindatge total de la llengua i cultura catalanes s’assolirà quan aconseguim la independència“.

Comentaris

  Que sóc de Barcelona Desembre 17, 2021 | 15:06
  Ens pot dir el conseller a quina escola porta els seus fills? com és que van una escola on el català no és la llengua vehicular? Molt català tot plegat.
   Marta Desembre 17, 2021 | 20:27
   Doncs a una escola que evidentment no practica la immersió sino l'aprenentatge plurilingüe
  Català Desembre 17, 2021 | 16:57
  Enhorabona Sr. Conseller: acabeu de descobrir la pólvora.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 17, 2021 | 17:47
  Àngel Guimerà: “La llengua i la història són els botins més preuats a l’hora de sotmetre un poble”. ////*
  Marta Desembre 17, 2021 | 20:24
  Cambray, Plaja, Aragonés i Junqueras porten els seus fills a escoles plurilingües. En fi, no és tan bona la immersió?. Jo crec que tots els pares volem la millor educació pels nostre fills i això inclou una educació com a mínim en 3 llengües. El món és cada vegada més global i necessitem poder expandir-nos, no solament defensar-nos. Jo crec que la immersió és ja una mica "antiga", la vida va per una altra banda i pel que es veu tant la societat com els joves se n'en adonat. Els únics que continuen pensant el mateix són els polítics (això sí, de cara a la galeria perque ja veiem en realitat què fan i a on estudien els seus fills...)
  JUNQUERAS EL GEN9CIDA DEL CATALA al seu pueblo Desembre 17, 2021 | 20:52
  El teu Maragall es el culpable de lacastellanitzacio al'escola, fill del junqueras deSAN VICENTE DE SUS HUERTOS. Rufian guanya vots dels castellans i junqueras ajuda i al seu poble el genocidi es total. ERCastellanitzacio per mes vots rufianescos
  Luisnomeacuerdo Desembre 17, 2021 | 21:24
  Si si pero este fascista independentista no se fía de la inmersión adoctrinadora y lleva a sus hijas a un colegio apartado de las normas que imponen para los demás. Es lo que tiene ser de la casta superior al resto de tractorianos de débiles mentes.
  Tots som Turó del Drac Desembre 17, 2021 | 22:14
  Per això ara dedicaran el 0,1 % del pressupost a defensar la llengua catalana, per compensar tots aquests anys . De la trepa de Vichy només en podem esperar xerrameca i submissió al poder colonial

Nou comentari