Calvo relativitza els vetos creuats entre PSC i ERC i creu que no caldrà repetir eleccions

"Cal dir a Catalunya que el dia 15 ha d'obrir una porta a un espai radicalment diferent", diu la vicepresidenta espanyola

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha relativitzat aquest dijous els vetos creuats entre ERC i el PSC, i s’ha mostrat convençuda que no caldrà repetir eleccions a Catalunya. Preguntada per les manifestacions del candidat del PSC, Salvador Illa, i també d’ERC negant possibles acords per formar govern, Calvo ha afirmat que “això és totalment conegut en termes polítics, en aquests moments estem en una campanya on intentem aconseguir el major suport possible”. “No imagino cap altre escenari que el de la governabilitat”, ha afirmat. Segons la vicepresidenta les eleccions del 14-F posen punt i final a la “intentona fracassada, esperpèntica i embogida” de l’independentisme dels últims 10 anys, perquè l’independentisme “ha tocat sostre” i ven un missatge “que ja no entra a la societat catalana” més enllà “dels termes purament identitaris”. 

Han generat una frustració tremenda i cal treure Catalunya d’aquí“, ha afirmat, i “l’alternativa i la solució és el PSC”. Calvo s’ha mostrat convençuda que l’aritmètica i la política evitarà que s’imposin els vetos creuats i no caldrà repetir les eleccions. “No calculo que no hi hagi governabilitat a Catalunya, i estan clares les aliances que podem tenir i les que no podem tenir”, ha afirmat. 

“Crec que cal dir a Catalunya que el dia 15 ha d’obrir una porta a un espai radicalment diferent de la política a Catalunya,i l’independentisme haurà d’entendre que cal estar en altres paràmetres i que no hi ha base per posar Catalunya en aquesta situació embogida”, ha sentenciat en una entrevista a la Ser Catalunya. Calvo ha recordat al portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que les eleccions les va convocar el Parlament, i el Govern “es va atrevir a suspendre-les” de manera “il·legal en democràcia”. En aquest marc ha ironitzat sobre “l’aliança curiosa” del PP i de Cs amb els independentistes per demanar l’ajornament. 

Segons la vicepresidenta del govern espanyol, la diferència entre el cas català i els de Galícia i el País Basc és que allà “totes les forces polítiques estaven d’acord”, mentre que a Catalunya “el Parlament no estava d’acord perquè els meu partit pensava que amb un Parlament dissolt” no es poden ajornar eleccions.

Comentaris

    Ens tracten com malalts mentals 04/02/2021 2:20 pm
    Per a ells l independentisme no és una opció política, és una malaltia mental que cal curar, un càncer que s ha d extirpar o una infecció que cal desinfectar. I després ens tracten de suprematistes xenòfobs...

Nou comentari