El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvo recrimina a Casado que “confongui, menteixi i inquieti” sobre la reforma del CGPJ
  • CA

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra de la Presidència, Carmen Calvo, ha reprotxat al líder del PP, Pablo Casado, que “confongui, menteixi i inquieti” sobre la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). “És una vergonya enorme”, ha apuntat Calvo aquest diumenge durant la seva intervenció en un ‘Esmorzar Progressista’ organitzat pel PSOE de Castella-la-Manxa. “Utilitza un element de la política espanyola per confondre a Europa. Només per fer antiEspanya i antipàtria. No hi ha dret que el principal partit de l’oposició faci això a Espanya”, ha lamentat la vicepresidenta primera de l’executiu espanyol, que considera que amb aquesta actitud el PP de Casado s’ha convertit “en una minoria de bloqueig”.

“Per no voler, no vol ni complir amb la Constitució ni amb la renovació dels òrgans constitucionals”, ha etzibat Calvo, que ha defensat que l’estat espanyol té el sistema “més rigorós d’Europa” per a la selecció dels jutges. “Per mèrit i capacitat, i mitjançant oposició. Ara ningú vol tocar això, ni ho tocarà”, ha recordat la vicepresidenta primera del govern espanyol. “Però n’hi ha alguns que només es dediquen a desinformar, a inquietar la societat i, encara pitjor, utilitzen un element de la política espanyola per confondre a Europa”, ha insistit Calvo, que troba inapropiada una polèmica com aquesta “quan Espanya s’està jugant” uns fons europeus per a la reconstrucció després de la pandèmia.

“El nostre país no es mereix el desprestigi provocat per un partit que no accepta els resultats de les urnes ni tan sols per renovar un òrgan constitucional”, ha continuat la ministra de la Presidència. “Qui li ha donat al PP un dret de bloqueig que no existeix?”, s’ha qüestionat en veu alta Calvo, que acusa els populars de voler “desmuntar” el Pacte Constitucional. “El que diu Casado dia rere dia és que si no governa, la democràcia no funciona i no se sent compromès a sostenir l’arquitectura de les institucions del nostre país”, ha conclòs la vicepresidenta primera del govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa