Calvo recorda que l’apologia del franquisme suposa “el menyspreu de totes les víctimes”

La vicepresidenta assegura que la Llei de memòria democràtica "trigarà molt poques setmanes" a aprovar-se

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dimecres que el seu govern “no comparteix” l’informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que qüestiona la Llei de memòria democràtica perquè considera que l’apologia del franquisme hauria de ser considerada com a “llibertat d’expressió”. La vicepresidenta ha recordat que l’informe no és vinculant, i ha destacat que l’apologia del franquisme que el CGPJ vol protegir “significa el menyspreu absolut de totes les víctimes que queden per reparar”. La Llei, ha sentenciat, “trigarà molt poques setmanes” a ser aprovada i a arribar al Congrés dels Diputats.

Segons Calvo, independentment de l’informe la llei arribarà “molt aviat” al Congrés, perquè “les lleis les elaboren les Corts i som els qui tenim la paraula sobre el que pot ser obligatori al nostre país”.

“Aquest projecte de Llei té un compromís estricte amb el dret humanitari, amb les recomanacions que ens fa Nacions Unides sobre els compatriotes desapareguts sense identificar, sense tornar a les seves famílies i sense que s’hagi restituït la dignitat”, ha dit.

Calvo ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la diputada de Bildu Isabel Pozueta, que ha afirmat que l‘informe del CGPJ és “pura apologia del franquisme”. Ha mostrat la seva preocupació pel fet que el govern dels jutges avali la dictadura. “La justícia segueix sense democratitzar-se”, ha dit, perquè “la justícia respecta únicament la llibertat d’expressió dels franquistes”.

Comentaris

  i el psoe no recolza 16/06/2021 12:25 pm
  calvo recorda, el recolzament del psoe al vi, a la mona rquia és recolzar l'hereu de l'impossat pel paco, és a dir recolzament al franquisme i menystenir les víctimes
  fat boy 16/06/2021 1:00 pm
  Doncs que ho expliqui al Bono o al Lechuguina aquell de Madrid.
  Veterà antifranquista. 16/06/2021 1:48 pm
  El franquisme ve de moltissims anys- és, fins i tot, anterior a Franco. Si arriba a aprovar-se aquesta llei, quan entrin a governar els que avui son a l'oposició, la derogaran.
  Ricard 16/06/2021 7:41 pm
  La gran pregunta que un es fa és si avui en dia es pot ser annexionista a Catalunya sense ser franquista.

Nou comentari