El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvo insta ERC a separar “la política espanyola i la catalana”
  • CA

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha explicat aquest diumenge, en una entrevista a El País, que el seu executiu pretén tenir els pressupostos de l’Estat aprovats abans de l’estiu i que la intenció és fer-ho amb la majoria que va permetre la investidura de Pedro Sánchez. I això, implica ERC. En aquest sentit, creu que les eleccions que ja s’albiren a Catalunya no tenen per què evitar que els republicans s’avinguin a negociar i aprovar els comptes espanyols. “Per què no es pot plantejar que Espanya tingui Pressupostos encara que ERC hagi d’afrontar una situació preelectoral o electoral a Catalunya?”, ha dit Calvo, tot instant Esquerra a “distingir la política espanyola de la catalana”.

Pel que fa a l’episodi protagonitzat per Moncloa aquesta setmana, canviant d’opinió sobre si la taula de diàleg entre governs havia de començar després de la reunió entre presidents o esperar a després de les eleccions catalanes, Calvo assegures que tot respon a la dificultat que va tenir l’executiu espanyol per entendre el que estava anunciant Torra. “La situació a Catalunya és molt complexa. Sembla que aniran a eleccions però aquestes no estan convocades. El president Torra va dir que la legislatura estava esgotada però que volen aprovar abans els seus pressupostos. No és fàcil interpretar tot això”, ha intentat justificar.

En aquest sentit, assegura que el seu govern “manté una posició coherent: Torra no té escó en el Parlament, però és el president de la Generalitat de Catalunya, així que no hi ha cap problema a reunir-se amb ell; i el lògic és que el dia 6 el president li digui al president Sánchez com posem en marxa l’acord de la taula de diàleg”. “Nosaltres podem asseure’ns ja en la taula”, afirma Calvo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa