El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvo i Aragonès mantenen una reunió “fructífera” per avançar en la bilateral del juliol
  • CA

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, han mantingut aquest dijous al matí una reunió “fructífera i de cortesia” –en paraules de la vicepresidenta- que ha servit per avançar en els continguts de la Comissió Bilateral que es reunirà aquest mes de juliol. En declaracions després de la reunió, Calvo ha assegurat que la trobada s’ha produir en el marc de la “normalitat” del diàleg que el govern espanyol vol mantenir amb tots els governs autonòmics i en especial amb la Generalitat. “Hem resolt una part important que és que la Comissió Bilateral es reunirà abans de l’agost, i hem posat els noms que hi seran en un pas més en el compliment de les tasques que s’havien traçat”. Segons la vicepresidenta, tots dos han abordat la situació política a Catalunya en una reunió que “forma part d’una altra imatge amb contingut de normalitat i respecte a la Constitució que és parlar amb franquesa perquè tot entri dins de l’àmbit de la política”.

La reunió dóna continuïtat a la que el president de la Generalitat, Quim Torra, va mantenir amb el president espanyol, Pedro Sánchez, aquest dilluns, i en el marc de la visita del vicepresident a Madrid, on s’està reunint en aquests moments amb la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero.

 

En una nota de premsa que ha distribuït el govern espanyol, l’executiu apunta que la vicepresidenta “ha destacat que la crisi política que travessa Catalunya necessita una solució des de la política” i també “la importància de recuperar el diàleg institucional mitjançant la reactivació de comissions bilaterals que no s’havien reunit en 7 anys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa