Calvo diu que “el millor ordre del dia” a la taula és “seure”

La vicepresidenta del govern espanyol insisteix que cal començar reflexionant de com s'ha arribat a la situació actual

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha remarcat que “el que és important” és “seure” a la taula de diàleg. “El millor ordre del dia és seure, escoltar-nos, saber quines són les posicions que no ens uneixen però sí buscar les que ens poden unir i les que ens han d’unir”, ha afirmat aquest dimarts a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Calvo ha insistit que cal començar “trobant-se” i fer una “reflexió important” de com s’ha arribat a la situació actual. La vicepresidenta primera de l’executiu de Pedro Sánchez, que formarà part de la taula de diàleg aquest dimecres, ha demanat “posar l’energia política en el que és útil”. “Avançar és començar”, ha insistit.

Calvo ha tret importància a qui formarà part de la delegació de la Generalitat i ha respectat la que el Govern consideri “oportuna”. La vicepresidenta del govern espanyol ha remarcat que l’executiu espanyol compleix amb el “compromís contret” de dialogar en el marc de la taula de diàleg i dimecres comença de manera “formal” i “coherent”. La vicepresidenta primera del govern espanyol ha dit que la voluntat és “trobar un acord” malgrat que ha remarcat que el posicionament de l’executiu de Sánchez és “l’antítesi” del posicionament dels independentistes. Calvo ha criticat “l’herència” rebuda del conflicte català que ha atribuït a la “desídia” i la “manca de diàleg” dels anteriors governs del PP. “Remuntar tot això significa retrobar-nos”, ha dit.

Calvo ha remarcat que “requerirà temps” però ha considerat que la situació “no va mal enfocada”. La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat que ha reiterat que el govern espanyol “està convençut de la utilitat d’iniciar la via del diàleg per solucionar el conflicte polític que porta massa temps enquistat”. “Es donen les condicions per avançar en el camí de la retrobada”, ha dit. Tanmateix, Montero ha remarcat que el camí “no serà fàcil”, ja que els posicionaments inicials estan en “les antípodes”, però ha dit que cal transitar-lo amb “responsabilitat” per afavorir la “retrobada”, que veu “àmpliament demandada”.

92 lleis aquest 2020

El govern espanyol ha aprovat el calendari legislatiu per a aquest any i ha acordat portar al Congrés 92 lleis aquest 2020. La meitat abans d’agost i la resta la part final de l’any. Ho ha explicat la vicepresidenta primera que ha destacat que es tracta d’una “gran decisió de previsió de treball”. Calvo ha destacat el compromís “reformista” de la coalició i ha assegurat que volen propiciar un “gran debat polític”. “Estem en una legislatura estable de quatre anys al davant”, ha dit.

Nou comentari