Calvo assumeix la “derrota” del PSOE a Madrid

La vicepresidenta espanyola diu que Casado "és el número dos del PP" i Ayuso "ha guanyat amb el discurs de Vox"

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assumit aquest dimecres la “derrota no esperada” del PSOE a Madrid, però ha assegurat que la seva formació aposta per “l’estabilitat” al Congrés perquè “queda per davant una legislatura important”. Ha assegurat que amb aquesta victòria el líder del PP, Pablo Casado, certifica que és “el número dos del PP“, i ha apuntat que Díaz Ayuso ha guanyat “amb el discurs de Vox”. Ha atribuït la derrota al fet que la campanya s’ha centrat en qüestions “esperpèntiques” com que hi hagi “una llibertat que consisteix en què la pandèmia estigui pitjor” a Madrid. “Ayuso ha tingut frases que hem escoltat a moviments independentistes”, ha dit respecte als atacs per “deslegitimar” el govern espanyol.

Calvo ha fet aquestes manifestacions en un acte d’homenatge als espanyols morts i deportats als camps de concentració nazis, on ha recordat que “de vegades el feixisme apareix amb la bandera de la llibertat“. Sobre el resultat de les eleccions, ha recordat que el PSOE “sap llegir cada esdeveniment que ens passa com a organització política” i ho farà ara “amb reflexió i treballant”. “Tirarem endavant amb reflexió, crítica sobre el que hem fet malament i amb treball” perquè “queda per davant una legislatura extraordinàriament important”, ha dit.

Ha assegurat que la campanya electoral madrilenya s’ha desplegat sobre “elements irracionals” i no sobre elements “realistes. A més, ha recordat que malgrat que Madrid ha donat la victòria al PP “Madrid és Espanya, però la resta d’Espanya importa, existeix, i convé que respectem la diversitat del conjunt de la nació“.

Casado s’ha de plantejar si el discurs d’ultradreta de Madrid és el discurs d’ultradreta de tot el PP“, ha dit, perquè “aquestes són unes eleccions territorials que el PP ha guanyat amb el discurs de Vox”. Per aquest motiu ha afirmat que la seva formació aposta per “l’estabilitat política”, que “consisteix en governar” sobre els “120 escons” al Congrés dels Diputats i les aliances que té el govern “progressista”.

Comentaris

    Veterà antifranquista. 05/05/2021 3:52 pm
    Madrid és feixista i ha guanyagt el feixisme: així de senzill
    GAVANENC 05/05/2021 3:20 pm
    Idiotas, que sou uns idiotes arrematats, i tot per voler pactar amb C's i no dependre dels independentistes. Ja os está be, colla de brétols, ara os collarem de mala manera, a veure si rebenteu d'una vegada

Nou comentari