Calvo admet que l’empresonament per per expressions “no té lloc en l’àmbit de les llibertats d’una democràcia”

La Moncloa "no es pronuncia" sobre l'empresonament de Hasel però insisteix en una reforma del Codi Penal

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat que el seu executiu “no es pronuncia” sobre decisions judicials com l’empresonament del raper Pablo Hasel, però ha reiterat la voluntat del seu executiu de reformar el Codi Penal per evitar que els delictes d’expressió es tradueixin en condemnes de presó. Segons Calvo, l’executiu creu que els delictes “que deriven de la llibertat d’expressió i no comporten risc per a la seguretat” no han de tenir com a resposta la privació de llibertat, perquè aquest escenari “no té lloc en l’àmbit de les llibertats d’una democràcia”. “Hi ha d’haver una forquilla”, ha dit, perquè els delictes d’expressió no siguin sancionats amb presó.

Comentaris

  Vicenç Ramoneda 17/02/2021 8:36 am
  Borrell denuncia les detencions arbitràries el dia abans de la detenció de Hasél. Borrell: "Arreu del món milers de persones són detingudes per delictes polítics no fonamentats sense el degut procediment legal". A més a més, Borrell ha revelat quins són els motius que habitualment hi ha darrere d'aquestes detencions: "Molt sovint són una tàctica d'intimidació i s'utilitzen les detencions arbitràries per reduir l'espai de l'oposició política". A més, Borrell assegura que estan "al costat d'aquells que han sigut detinguts il·lícitament" i fan "una crida a tots els països del món a respectar les obligacions internacionals".
  Lleida 17/02/2021 7:20 am
  La fareu la setmana dels tres dijous!!!!. Realment els hi va que pintat; gente de palacio, va despacio!!!! A QUI VOLEN ENGANYAR?????
  Ricard 16/02/2021 8:53 pm
  Hagués pogut dir: "l’executiu creu que els delictes “que deriven d'anar a les urnes no comporten risc per a la seguretat” no han de tenir com a resposta la privació de llibertat". Però ser català i votar per un castellà és naturalment punible. I amb aquesta genteta que pots negociar?
  Ton 16/02/2021 8:14 pm
  Aquesta tiparraca, molt xerrar i molt donar pel sac. Fastigosa fins la medula.
  Un 16/02/2021 7:25 pm
  Senyora, que no s'adona que la dit mes forta que el vicepresident Iglesias amb la seva democràcia "mejorable" Ja pot anar corrent a fer els tràmits per treure al Hasél de la presó si vol tenir carisme polític i no pas sarcasme.
  El Pablo Iglesias ja va avisar 16/02/2021 7:17 pm
  M'està dient que segons el seu parer com a vicepresidenta del govern espanyol, que tenir a Pablo Hasél a la presó és un escenari de falta de llibertats a la seva democràcia? Collons que fort no? Com es menja això, amb cullera o amb forquilla?
  A la senyora Calvo 16/02/2021 7:08 pm
  Doncs, demani l'indult senyora. Que no es el govern vostè?
  ERC franquisme del tripartit 16/02/2021 5:53 pm
  La niña de junqueras, arriba españa, arriba erc
  gavanenc 16/02/2021 5:31 pm
  Paraules i mes paraules, pero la llei mordassa segueix vigent, Hasél a la presó, Valtonyc al exili.....la democracia ñola está morta i enterrada.....Si Europa diu que el tema Hasél es un afer ñol, donç deixeu a Rusia en pau, també tenen afers interns.
  El Android 16/02/2021 5:30 pm
  Ergo España, no és una democràcia.
  Ramon 16/02/2021 5:16 pm
  Ja, sí, molt bé, però llavors que això sigui aplicat a qualsevol ideologia, qualsevol col·lectiu, qualsevol tàrget, qualsevol religió.
   Anònim 16/02/2021 5:29 pm
   Ergo España no es una democracia
    Ramon 16/02/2021 8:27 pm
    Jo crec que Espanya no és una democràcia, però no perquè empresoni el ruc aquest de Lleida. És per unes altres raons, que Espanya no és una democràcia. Tu dius el mateix que aquest ruc però canviant de costat ideològic els targets i els que ara se li solidaritzen exigirien cadena perpètua.
  Veterà antifranquista. 16/02/2021 4:11 pm
  Ai, mestressa que us tocarà el rebre!.

Nou comentari