El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calviño, sobre els indults: “Aposto per no tornar als enfrontaments que només duen al fracàs”

La vicepresidenta segona i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que el govern espanyol decidirà sobre els indults als presos independentistes pensant en “l’interès general”. “Aposto pel diàleg, la concòrdia i per no tornar als enfrontaments que només ens duen al fracàs“, ha dit aquest dilluns al matí en una entrevista a la Cope. La vicepresidenta ha subratllat que cal trobar “solucions que evitin una repetició del que vam viure fa tres anys” perquè “justament l’objectiu principal” de l’executiu de Pedro Sánchez és “no tornar a aquella situació”. “Hem de mirar al futur”, ha dit Calviño, que ha negat que el govern espanyol es plantegi els indults per “conveniència política”.

Calviño ha defensat que l’executiu espanyol s’ha caracteritzat en l’últim any per no haver vacil·lat a l’hora de prendre “decisions molt difícils” encara que siguin “impopulars”. “La nostra voluntat està molt clara”, ha afirmat. La vicepresidenta segona ha assegurat que a Catalunya s’ha reduït el “grau de crispació” des que governa el PSOE a La Moncloa i ha insistit que no es pot “tornar enrere a fórmules que són fallides”. “No podem reprendre el camí de la crispació”, ha dit.

Reforma laboral

Calviño ha insistit que, en relació amb les reformes del mercat laboral, cal “mirar al futur” perquè pensar a desmuntar el que es va fer en el passat “no és constructiu”. La vicepresidenta ha destacat que treballen en un programa laboral acordat amb la Unió Europea i els agents socials.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 31, 2021 | 13:06
  Gonzalo maig 31, 2021 | 13:06
  Ni olvido ni perdón. Cumplimiento íntegro de las condenas. laZisnaZis a prisión!!!!!
  • Icona del comentari de: Tacito a maig 31, 2021 | 16:08
   Tacito maig 31, 2021 | 16:08
   Muy bien escrito, coÑo. Viva la espaÑolez, bien entendida. Los regionalismos admisibles para un espaÑol, como lo que son, peculiaridades locales de nuestra EspaÑa rica, variopinta, única, unívoca y Una. Todos a la una con EspaÑa, con dos, 2, cojones o un par de cojones. Se me antoja, que todos los espaÑoles del nodeste o regionalment llamados catalanufos de nuestra nación, como posibles y potenciales rebeldes sediciosos, golpistas y malversadores y sospechosos de todo ello, ya sea junto o por separado, deberian pasar por Marchenas, la fiscalia espaÑola y la avogacía espaÑola, y en fin, la prisión, almenos una vez en su soez vida, pardiez. Así, coÑo, aprerderan rápido nuestras leyes universales del estado de derecho espaÑol, coÑo. Ajo y agua a los esgarriados de la gloriosa senda EspaÑola. Viva el DNI, coÑo, como símbolo unico espaÑol en los bolsillos de todos los espaÑoles.
   • Icona del comentari de: Gonzalo a juny 01, 2021 | 00:33
    Gonzalo juny 01, 2021 | 00:33
    Sabias palabras. Amén.
 2. Icona del comentari de: Memòries a maig 31, 2021 | 13:47
  Memòries maig 31, 2021 | 13:47
  A aquesta senyora li heu de fer el mateix cas que a son pare. el qual fou director de la televisió pública espanyola a partir de l'any 1982 fins el 1986. Era contrari a que els catalans tinguessin una tv en llur llengua, va "augurar" que en tot cas la televisió pública catalana havia d'ésser antropològica i dedicar-se només a temes "locals" i anecdòtics. va posar un munt de traves als repetidors del senyal i la infraestructura tècnica, a l'inici de TV3. Segons ell i els de la seva corda espanyola, per a la informació "seriosa" i del món ja hi havia la tv espanyola (aleshores un canal i mig)... Tenim memòria i hemeroteques, a més, per acabar-ho d'adobar, Calvinho pare era "Guerrista", no cal afegir-hi res més.
 3. Icona del comentari de: Ricard a maig 31, 2021 | 13:56
  Ricard maig 31, 2021 | 13:56
  Els castellanistes com m´s parlen més vergonya fan. Ens tracten d'idiotes o què? La repressió continua per terra, mar i aire, contra tots els catalans, i surt amb aquesta frase de monja cínica? Calla, ruca nacionalista radical!
 4. Icona del comentari de: TON C. a maig 31, 2021 | 15:18
  TON C. maig 31, 2021 | 15:18
  fàcil sra. Calviño, fem un referèndum vinculant a CAT, i ja està s´han acabat els problemes
 5. Icona del comentari de: Català a maig 31, 2021 | 15:31
  Català maig 31, 2021 | 15:31
  Cert. Els enfrontaments entre partits autoanomenats independentistes han dut Catalunya al fracàs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa