Calviño: “La crisi política no afectarà el repartiment dels fons europeus”

La vicepresidenta tercera lamenta l'absència de la Generalitat en l'acte del 70è aniversari de Seat

La vicepresidenta tercera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, assegura aquest diumenge en una entrevista a La Vanguardia que la situació política a Catalunya i la Comunitat de Madrid “no té per què” afectar el repartiment dels fons europeus. Calviño assenyala que s’està ultimant el pla per presentar-lo a la Comissió Europea i que espera que sigui abans d’acabar el trimestre. “Als pressupostos generals de l’Estat per a aquest any ja vam preveure un volum molt important d’inversions, alineat amb aquest pla, i seguim endavant amb la nostra fulla de ruta”, afegeix la vicepresidenta. Calviño afirma que la relació amb la Generalitat és “molt cordial” i lamenta l’absència del Govern en l’acte de celebració del 70è aniversari de Seat. En l’entrevista, Calviño insisteix que “l’estabilitat política és un factor positiu per a l’atracció i la mobilització d’inversions i per al creixement econòmic”. “El que no hem vist a Catalunya en els últims anys”, precisa la vicepresidenta, que senyala la lluita contra la pandèmia, la recuperació del teixit productiu i l’ocupació i la posada en marxa de l pla de recuperació com la “prioritat per a tots”. “Des del govern d’Espanya estem molt centrats en aquestes prioritats. Espero que els moviments que s’estan produint en alguns governs autonòmics no posin en risc aquest treball conjunt”, reflexiona.

Amb el Govern –actualment en funcions-, la ministra subratlla que el diàleg institucional és “molt correcte” i posa d’exemple l’intercanvi de missatges que va mantenir aquesta setmana amb el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, sobre el darrer paquet d’ajudes anunciat per l’executiu espanyol. “Ara bé, crec que és una llàstima que la Generalitat no estigués representada en la presentació d’un projecte tan important per al futur de Catalunya i de tot el país com és el de posar les primeres pedres perquè Espanya sigui un país líder en el desenvolupament del vehicle elèctric”, apunta.

Sobre el paquet d’ajudes d’11.000 euros aprovat aquesta setmana, Calviño defensa que el govern espanyol ha actuat amb “enorme determinació i agilitat” i ha recordat que des de fa un any s’han dut a terme accions “eficaces per contrarestar l’impacte de la pandèmia”. En aquest sentit, diu que s’ha evitat una caiguda del PIB superior al 25% i la destrucció de tres milions de llocs de treball. A més, nega que el seu ministeri no fos partidari de les ajudes directes i diu que l’any passat es van mobilitzar recursos per valor del 20% del PIB i aquest any superen el 2%.

D’aquests 11.000 MEUR, 7.000 seran d’ajudes directes, una ajuda que els empresaris consideren insuficient que la ministra afirma que s’ha analitzat amb el Banc d’Espanya el quadre macro econòmic i que s’ha determinat que questa és “la magnitud necessària”.

Comentaris

  TSSO 14/03/2021 9:12 pm
  Els fons els repartiran directament des de Berlín o Brussel·les. Vosaltres , Felip i Pedrito, que volíeu la SEAT fora d'aquí, veniu i munteu una performance per demanar fons europeus per la SEAT i la planta de bateries a CA-TA-LU-NYA.
  Ja ho sabem 14/03/2021 8:11 pm
  No afectarà el repartiment als de sempre; als feixistes i afectos al Régimen
  Observador 14/03/2021 12:22 pm
  És clar que no afectarà el repartiment dels fons europeus. Aniran alà o estan destinats: a les vostres butxaques. LLadres!!.

Nou comentari