Calviño espera que l’assistència de Giró al consell de política fiscal i financera sigui “símptoma d’un canvi d’actitud”

La vicepresidenta vol que Aragonès vagi a la Conferència de Presidents però ho desvincula de la Comissió Bilateral

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha esperat que la presència del conseller d’Economia, Jaume Giró, al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d’aquest dimecres sigui un “símptoma d’un canvi d’actitud del Govern”. En una entrevista a RNE, Calviño ha remarcat que l’executiu espanyol aposta pel “diàleg” i té la “mà absolutament estesa per incorporar a tots”. Segons la vicepresidenta, la ciutadania vol que totes les administracions estiguin centrades en la recuperació econòmica i és una “molt bona notícia” que les autonomies “se sumin al projecte de futur”.

Calviño també ha esperat que finalment el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assisteixi a la conferència de presidents de divendres.”Espero que tots els representants de les comunitats autònomes hi siguin divendres. Es parlarà de temes molt importants”, ha apuntat. Tanmateix, Calviño ha desvinculat la trobada multilateral de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat de dilluns que ve de la conferència de presidents. “No s’han de barrejar coses”, ha dit.

Augmentar l’SMI

Calviño ha tornat a obrir la porta a un possible augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a partir del setembre, però ho ha condicionat a l’evolució del mercat de treball. La vicepresidenta primera ha afirmat que el conjunt de l’executiu està compromès amb la millora de les condicions laborals, però ha reiterat que cal actuar amb “prudència” a causa de la situació “d’incertesa” generada per la pandèmia.

Comentaris

  no serveix de res anar de bon rotllo ni col·laborar amb aquesta gent 28/07/2021 11:28 am
  i ells?? canviaran mai l'actitud?? fins quan seguirà l'espoli?, i les desinversions, les hòsties, els atacs a la llengua i la cultura?? au va! tots sabem que l'única manera que tenim de perviure, és separant-nos de l'estat feixista i opressor
  Actitud i futur 28/07/2021 11:54 am
  El nostre projecte de futur és la independència, us sonen els Països Baixos, Àustria, Dinamarca, Estònia, Eslovènia, Eslovàquia, Txèquia, Lituània, Croàcia, Letònia... son estats independents dins de la Unió Europea. Si molts de catalans ho volem, els nostre país també serà un estat independent i si els catalans ho volen serà membre de la UE. És així.
  Ricard 28/07/2021 12:02 pm
  L'únic canvi d'actitud en democràcia és que la policia no actui com a exèrcit en defensa dels interessos de'un grup nacional privilegiat de l'estat, els castellans. Acceptar encantats ser apallissats, humiliats, i sense dret a vot no es pot considerar un canvi d'actitud positiu de ningú, miserable ministra nacionalista.
  Eulàlia 28/07/2021 12:04 pm
  Sra. Calviño x part de qui el canvi d'actitud?
  Ferran 28/07/2021 1:05 pm
  Están empeñados en doblegarnos el espinazo...
  Layetana 28/07/2021 1:12 pm
  Hay que ver cuántas Doña Perfecta hay en el gobierno español que dicen que es el más progresista de la historia. Claro que a cualquier cosa le llaman progresismo, pero lo que si es cierto es que siguen guardando el estilo punitivo y paternalista que dejó el absolutismo imperial. Sí, señoras ministras, PATERNALISTA y lo siguen practicando ustedes que presumen de feminismo. Espero que con la misma exigencia, declaren y publiquen la cantidad de millones que, aunque acordados, no invirtieron en Cataluña. Y todavía tiene usted, Sra. Calviño, la impertinencia de pedirnos cambios?

Nou comentari