El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calviño defensa que el model de pagament per ús de les carreteres és “el més just” i “l’europeu”
  • CA

La vicepresidenta segona i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha defensat que el model de pagament per ús a les carreteres és “l’europeu” i “el més just des del punt de vista de la distribució en el territori”. “Sembla raonable plantejar-se que alguna cosa també paguin els 100.000 vehicles que entren al nostre país cada dia, la meitat dels quals són estrangers”, ha dit Calviño aquest dijous en una compareixença a la comissió d’Afers Econòmics del Congrés. La vicepresidenta ha subratllat que cal impulsar un sistema que “sigui molt més eficient per mantenir les autopistes” i permeti “augmentar la inversió pública en infraestructures”. Calviño ha argumentat que el sistema actual, de peatges només a algunes vies d’alguns territoris, genera “enormes desigualtats” i ha afirmat que cal “alinear-se amb el model europeu”. El govern espanyol ha inclòs la proposta en el pla de recuperació enviat a la Comissió Europea i indica que té previst implantar un sistema de pagament per ús a les carreteres de la xarxa estatal, incloses les autovies.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha acusat el govern espanyol d’”anar tard i malament, com sempre” després que aquest dimecres es fes públic que havia introduït el compromís d’aplicar peatges a partir del 2024 a les vies d’alta capacitat i la possibilitat de fer-ho extensiu a tota la xarxa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 06, 2021 | 17:45
    Ricard maig 06, 2021 | 17:45
    Un cop més els racistes anticatalans ens prenen per imbecils. Just quan a Catalunya acaben les concessions ens volen fer tornar a pagar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa