Calviño creu que regular el preu dels lloguers “no resoldrà tots els problemes”

La vicepresidenta econòmica diu que les previsions dels pressupostos són "realistes" i defensa l'alça de pensions i del sou de funcionaris

La vicepresidenta d’Afers Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat que les previsions dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) són “realistes”. “Ni optimisme ni pessimisme, cal ser realistes i basar-se en fets i indicadors. Això és el que hem fet amb la preparació dels PGE”, ha afirmat, i ha subratllat que els comptes públics per al 2021 són “imprescindibles i urgents”. En una entrevista aquest dijous al matí a ‘Antena 3’, Calviño ha remarcat que el govern espanyol és “extremadament prudent” amb les previsions econòmiques que sovint “se superen”, tal com ha passat el tercer trimestre d’aquest any. Calviño ha respost així el governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, que va considerar “optimistes” els PGE.

Calviño també ha defensat l’augment del 0,9% de les pensions i del sou dels funcionaris. Sobre les pensions, ha dit que l’alça està “absolutament justificada” i s’ha sorprès que algú la pugui qüestionar, tal com va fer dimecres Hernández de Cos. La vicepresidenta també ha dit que incrementar el sou dels funcionaris és un “gest” per reconèixer la seva “importància” en la prestació de serveis públics i servirà per sostenir rendes i impulsar el consum.

 

No hi ha solucions “màgiques” per als lloguers

Sobre la regulació del preu dels lloguers, Calviño ha avisat que l’evolució del mercat immobiliari és una “qüestió complexa” i no se soluciona “amb una vareta màgica”. “No s’ha d’induir a error” perquè no hi ha “una mesura que resolgui tots els problemes”, ha dit Calviño, que ha afirmat que són “moltes les accions que cal prendre”. La vicepresidenta ha insistit que “no hi ha una solució única” i que el projecte de llei d’habitatge serà “equilibrat”.

 

Espera “bones notícies” de la UE

Calviño ha esperat tenir “bones notícies” en les “pròximes setmanes” sobre l’arribada dels fons europeus, que són “claus” per tenir una recuperació econòmica “potent”. Amb relació a les ajudes per la crisi del coronavirus, Calviño ha defensat que Espanya és el país europeu “que més ajudes ha aprovat en termes del PIB”.

 

Controlar rebrots, sense posar en risc l’economia

La vicepresidenta ha reivindicat que l’economia espanyola és capaç de crear llocs de treball fins i tot quan hi ha rebrots o sense turisme internacional, tal com ha passat al tercer trimestre. “Seguirem endavant controlant els rebrots sense posar en risc la recuperació econòmica“, ha assegurat. Sobre l’augment d’impostos dels PGE, Calviño ha remarcat que es tracta “d’ajustos”.

Nou comentari