El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvet, sobre la suspensió del tercer grau: “És una aberració jurídica”
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha carregat amb duresa contra la decisió de la jutge de Vigilància Penitenciària d’avalar el tercer grau dels presos però mantenir-ne la suspensió. En una conferència d’aquesta tarda a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (El Conflent), ha titllat la decisió “d’aberració jurídica”.

 

Calvet ha qualificat la decisió de carregar-se un principi bàsic com és “in dubio pro reo” perquè “enlloc diu que s’hagi de suspendre el grau dels presos aprovat per la mateixa jutge fins que un tribunal revisi el recurs”. “S’ha de dir alt i clar que és una distorsió del sistema jurídic perquè preval l’embat contra una idea abans que l’Estat de dret”, ha afegit.

 

En aquest marc, ha apuntat que les exigències per ta de fer cursos de reinserció ideològica és “canviar un dret tan bàsic com la llibertat de pensament”. “Espanya”, pel que fa la repressió judicial contra el procés, “no és un Estat de dret homologable als dels països europeus referents en drets i llibertats”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa