Calvet exigeix a l'Estat que "compleixi" el que va pactar en el traspàs de Rodalies

Confia que el nomenament de Pere Macias contribueixi a les millores
El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet
El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet | ACN

Damià Calvet ha exigit al govern de Pedro Sánchez que "compleixi" tot el que es va pactar en el traspàs de les Rodalies a la Generalitat. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha reaccionat així al nomenament de l'exconseller Pere Macias com a coordinador del pla de Rodalies a Catalunya. Calvet, de viatge oficial als EUA, ha explicat a l'ACN que el seu Departament està pendent de saber la pretensió del Ministeri de Foment pel que fa al nomenament, però més enllà d'això ha instat l'executiu estatal a "complir" les inversions pactades i els pagaments dels dèficits d'explotació de la prestació del servei a través del Govern de la Generalitat.

 

Calvet ha subratllat que el Govern té "molt clar" quines són les seves prioritats pel que fa a Rodalies, que passen perquè "es compleixi" tot allò que va significar el traspàs de la infraestructura entre el govern de l'Estat i el de la Generalitat.

 

En concret, el conseller es refereix a les inversions en infraestructura –via, catenària i estacions- i a "l'entrega de les quantitats pactades amb Renfe per prestar el servei". Sobre aquest extrem, Calvet subratlla que aquestes quantitats no han de passar de Foment a Renfe, com fins ara, sinó directament de Foment al Govern "en funció d'allò que es va pactar en el seu dia".

 

Sense la resolució d'aquestes prioritats, ha afegit el conseller, "amb coordinació de Rodalies o sense continuarem tenint un servei que no està a l'alçada del que necessiten els usuaris, en especial a l'àrea metropolitana de Barcelona".

 

I sobre el nomenament concret de Macias, Calvet ha recordat que ja hi ha mecanismes de coordinació entre ambdues administracions. Ha afegit que tot el que sigui millorar-les "serà benvingut", però ha alertat que aquesta millora ha de passar pels objectius que es marca l'executiu català, és a dir, "que es compleixin les inversions i els pagaments dels dèficits d'explotació de la prestació del servei a través del Govern".

 

"No volem disposar de més poder polític, sinó disposar dels instruments que ens permetin tenir el millor sistema de transport públic possible", ha assegurat el conseller.Comentaris
Laura
Des de quan les autonomies manem més que l'estat ?. Ho dic perquè per molt que es menteixi estem amb un govern sorgit d'unes eleccions autonòmiques on el primer partit fou C's...
Jo
No es pot exigir si no es pressiona. En aquest darrer any ha quedat clar que no tenim cap força per forçar-los a fer res. Només paraules.
URBANISME, O LA DICTADURA PELS MUNICIPIS
el que esta aturat es l'URBANISME amb unes comissions d'urbanisme que ho tomben tot, i volen un TERRITORI FOSILITZAT. INDEPENDENCIA DELS MUNICIPIS EN URBANISME I TANCAMENT DE LES COMISSIONS D'URBANISME DE VERGONYA. Els pobles som independents dels capritxos del SERRA Y SUS AMIGUITOS. Sr. Calvet,l encara no ha fet neteja del BUNKER SERRA?
cebrià
Però. com podeu esperar que l' Estat Espanyol compleixi una promesa, un pacte?. És, com diuen per aquells verals "Pedir peras al olmo". No fotem!
Gestionem les nostres infraestructures des-de Madrid res

envia el comentari