Calvet defensa una ordenació del litoral que esmeni les mancances de la gestió estatal

Els Comuns i la CUP creuen que al projecte de llei presentat pel conseller no té en compte la protecció del medi ambient

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha exposat aquest dimecres al Ple del Parlament el projecte de llei d'ordenació del litoral, que pretén "desenvolupar la competència exclusiva del Govern en aquesta matèria". Calvet ha dit que "és una bona llei" que articularà "per primer cop un model de gestió integral del litoral" resolent "mancances històriques de Costes de l'Estat".

 

 

El conseller ha afirmat que "és una llei ambiciosa" i que per primera vegada "inclou les recomanacions pel que fa al canvi climàtic" de la Unió Europea.

 

 

Entre alguns dels aspectes que regula hi ha l'ús i ocupació de platges "per establir una classificació de platges que s'ajusti a la diversitat territorial del país".

 

 

La llei suposa el desplegament del cànon d'explotació d'activitats per poder gravar les noves explotacions amb un percentatge sobre el volum de beneficis anuals.

 

 

Calvet ha explicat que la llei "significarà la capacitat més ambiciosa que s'ha aprovat mai" i que permet "avançar cap a un nou model de gestió del litoral, que resolgui les mancances del clàssic ordenament estatal de Costes".

 

 

Crítiques de l'oposició

 

 

El conseller ha rebut crítiques per part de l'oposició. El diputat dels Comuns Lucas Ferro ha trobat a faltar algun "criteri polític sobre regulació pel que fa a l'ambició urbanística" que amenaça el litoral català.

 

 

Per part de la CUP, la diputada Natàlia Sànchez ha dit que la proposta de Calvet està "feta i pensada pel creixement turístic i no per a la conservació" del litoral, que està "en el punt de mira dels oligopolis". Sànchez ha avançat que la CUP serà activa en la tramitació de llei i ha defensat que en matèria de gestió del litoral cal "recuperar, protegir i ordenar".

 

 

Des de Cs, la diputada Marina Bravo ha criticat el projecte de llei per, segons ha dit, intentar "fer veure que Espanya està incomplint les recomanacions europees", quan les competències son diverses en aquest àmbit. Per part del PSC, el diputat Jordi Terrades ha dit que donen suport a la tramitació de la llei perquè el projecte "compleix la legalitat estatutària i les recomanacions d'Europa". Finalment, el PP ha posat alguna pega pel que fa al cànon i posar impostos a les activitats.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?